2024 YILININ EN İYİ GENÇ ÜNİVERSİTELERİ: Kaç Türk üniversitesi sıralamaya girdi?

Times Higher Education (THE), 2024 yılının en iyi genç üniversitelerini duyurdu. Listede Türkiye'den de üniversiteler yer aldı. Peki, kaç Türk üniversitesi sıralamaya girdi? Listede Türkiye'den hangi üniversiteler yer aldı? İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
2024 YILININ EN İYİ GENÇ ÜNİVERSİTELERİ: Kaç Türk üniversitesi sıralamaya girdi?

Londra merkezli uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) "Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri 2024" listesini yayınladı. 50 yaşın altında yer alan üniversiteler; bilimsel araştırmaları, eğitim kalitesi, uluslararası görünürlüğü, bibliyografik atılımları ve endüstriyel gelirlerine göre değerlendirildi. Peki, kaç Türk üniversitesi sıralamaya girdi? İşte merak edilen o liste ve Türkiye'den listeye giren üniversiteler...

2024 YILININ EN İYİ GENÇ ÜNİVERSİTELERİ

THE, internet sitesi üzerinden en iyi “Genç Üniversiteler Sıralaması”nı paylaştı. Rapora göre; Asya, artık dünyadaki genç araştırma üniversitelerinin yarısını oluşturuyor. 2024 yılı raporunda ise en dikkat çeken ülkelerin başında Türkiye, İran ve Hindistan yer aldı.

KAÇ TÜRK ÜNİVERSİTESİ SIRALAMAYA GİRDİ?

Türkiye daha önce bu sıralamada 23 üniversite ile temsil edilmiş ve geçen sen bu sayı 47'ye yükselmişti. 2024 yılında ise sayı 58'e çıktı. En İyi Genç Üniversiteler listesine Türkiye'den 21 üniversite ilk 500'e girdi.

 

LİSTEDE YER ALAN TÜRK ÜNİVERSİTELER

Geçen sene listede Koç Üniversitesi 55. sırada yer alırken, bu sene 52'inci sıraya yükselerek Türkiye'den en iyi derece elde eden üniversite oldu. Sabancı Üniversitesi geçen yıl 89'uncu sıradayken bu yıl 54'üncü sıraya yükseldi. Yani ilk 100'de Türkiye'den Koç. Üniversite ve Sabancı Üniversitesi yer aldı. Yine Türkiye'den üçüncü sırada ise 201-250 sıralamalarında olan ve sıralamasını 154'e yükselten Bilkent Üniversitesi oldu. Dördüncü sırada ise 173. sırada yer alan Bahçeşehir Üniversitesi yerini aldı.

2024 YILININ EN İYİ GENÇ ÜNİVERSİTELERİ: Kaç Türk üniversitesi sıralamaya girdi? - Resim : 2

2024 EN İYİ GENÇ ÜNİVERSİTESİ HANGİSİ OLDU?

2024 yılında da 2023 yılında olduğu gibi birinci sırada, dünya üniversiteleri sıralamasında 32'de yer alan Nanyang Teknoloji Üniversitesi yer aldı. Geçen yıl üçüncü sırada yer alan Paris Araştırma Üniversitesi ise bu yıl ikinci oldu. Üçüncülük sırasını ise Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi elde etti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin