2024 MSÜ MÜLAKAT TARİHLERİ: MSÜ kara, harp, deniz okulu mülakatları hangi tarihte, ne zaman?

2024 Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih işlemleri 3 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında alındı. Tercih sonuçları ise personeltemin.msg.gov.tr adresinden açıklandı. Askeri öğrenci olmak isteyenler tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından şimdi de 2024 MSÜ mülakat tarihlerini beklemeye başladı. Peki, MSÜ kara, harp, deniz okulu mülakatları hangi tarihte, ne zaman?

Google Haberlere Abone ol
2024 MSÜ MÜLAKAT TARİHLERİ: MSÜ kara, harp, deniz okulu mülakatları hangi tarihte, ne zaman?

2024 MSÜ Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercih sonuçlarının açıklanmasıyla gözler, mülakat tarihlerine çevrildi. Adaylar, fiziki yeterlilik sınav tarihi ile 2*24 MSÜ mülakat tarihlerini araştırmaya koyuldu. personeltemin.msb.gov.tr sayfasından tercih sonuçlarını sorgulayan adaylar, "MSÜ kara, harp, deniz okulu mülakatları hangi tarihte, ne zaman?" sorusunu aratmaya başladı. Peki, MSB Millî Savunma Üniversitesi 2024 Yılı Askerî Öğrenci Temini Seçim Aşaması Faaliyetleri ne zaman? İşte detaylar...

2024 MSÜ MÜLAKAT TARİHLERİ

2024 Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih işlemleri, 3 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşti. Askeri öğrenci olmak isteyen adaylar, MSÜ Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercih sonuçlarını https://personeltemin.msb.gov.tr/ internet adresinden öğrenebilecek. Öğrenciler, Aday Değerlendirme Puanına göre tercih öncelikleri dikkate alınarak yerleştirilecek.

2024 MSÜ MÜLAKAT TARİHLERİ: MSÜ kara, harp, deniz okulu mülakatları hangi tarihte, ne zaman?

Tercih işlemleri olumlu sonuçlanana adaylar için, MSÜ Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları askeri öğrenci temin faaliyeti kapsamında 2'nci seçim aşamaları gerçekleştirilecek.

MSÜ KARA, HARP, DENİZ OKULU MÜLAKATLARI HANGİ TARİHTE, NE ZAMAN 2024?

1. Millî Savunma Üniversitesi 2024 Yılı Askerî Öğrenci Temini Seçim Aşaması Faaliyetleri 26 Haziran - 20 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacak.

2. Seçim Aşaması Faaliyetlerine çağrılan adaylar, sorgulama sayfasında belirtilen tarih ve saatte Dikmen Caddesi Kara Harp Okulu Komutanlığı Bakanlıklar/Ankara (TBMM karşısındaki 1 Numaralı Nizamiye) adresinde hazır bulunacaklar.

3. İkinci seçim aşamaları aşağıda belirtilen esaslara göre yapılacak.

  • Hava Harp Okulu seçim aşamaları 26 Haziran - 02 Temmuz 2024 tarihleri arasında,
  • Diğer Harp Okulları seçim aşamaları 03-11 Temmuz 2024 tarihleri arasında,
  • Astsubay Meslek Yüksek Okulları seçim aşamaları 12-20 Temmuz 2024 tarihleri arasında icra edilecek.
  • Pazar günlerine sınav planlanmadı.

2024 MSÜ MÜLAKAT TARİHLERİ: MSÜ kara, harp, deniz okulu mülakatları hangi tarihte, ne zaman? - Resim : 2

4. Seçim Aşaması Faaliyetleri:

a. Hava Harp Okulu adayları için;

  • 1. gün; Evrak Kontrolü, Fiziki Değerlendirme, Kişilik Değerlendirme Testi ve Fiziki Yeterlilik Testi (FYT),
  • 2. gün; Psikomotor Testi, (FYTde başarılı olan adaylar katılacak.)
  • 3. gün; Mülakat ve Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu tercihi olan adaylar için) ve Hastane Sevk işlemlerinden oluşuyor.

b. Diğer Harp Okulu ve Meslek Yüksek Okulu adayları için;

  • 1. gün; Evrak Kontrolü, Fiziki Değerlendirme, Kişilik Değerlendirme Testi ve Fiziki Yeterlilik Testi (FYT),
  • 2. gün; Mülakat ve Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu tercihi olan adaylar için) ve Hastane Sevk işlemlerinden oluşuyor.

5. Fiziki Yeterlilik Testi için tüm adayların spor kıyafeti (Eşofman, spor şortu, spor tişörtü, spor ayakkabısı vb.) ile gelmeleri gerekmektedir.

6. Hava Harp Okulu adayları "Psikomotor Testi" ve "Öğrenci Seçme Uçuşuna" katılacakları için birinci tercihi HHO olan adaylar arasından MSÜ-2024 sayısal puanına göre belirlendi.

7. Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu Çağrı Esasları:

  • MSÜ-2024 sınavında herhangi bir puan türünden, belirlenen taban puanı geçen adayların tercihleri arasında Bando Astsubay MYO olanlar, Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavına gireceklerdir. Adaylar bu haklarından feragat edebilir. Bu durum adayların diğer tercihlerini etkilemeyecektir.
  • MSÜ-2024 sınavında herhangi bir puan türünden, belirlenen taban puanı geçemeyen adaylardan, Güzel Sanatlar veya Konservatuar Liselerinin Müzik bölümü kaynaklı olan adaylar ile birinci tercihi Bando Astsubay MYO olan adaylardan MSÜ-2024 genel puan türüne göre sıralanarak belirlenen adaylar sadece Bando Astsubay MYO adayı olarak sınavlara çağrılmıştır. Bu adayların diğer tercihleri dikkate alınmayacaktır.
  • Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavına girecek adaylar enstrümanlarını da yanlarında getirebileceklerdir. (Piyano ve bateri hariç)
  • Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı, Teori ve Çalgı Performansı olmak üzere iki ana bölümden oluşur. Adaylar Teori kısmındaki Solfej testinden Muammer SUN'un Solfej 1 kitabındaki parçalardan sorumlu olacaktır. Ayrıntılı bilgiye Başvuru Kılavuzundan ulaşabilirsiniz.

2024 MSÜ MÜLAKAT TARİHLERİ: MSÜ kara, harp, deniz okulu mülakatları hangi tarihte, ne zaman? - Resim : 3

8. Şehit/Gazi yakını olan adaylar; MSÜ-2024 sınavında aldıkları puanlarına % 10 eklenerek değerlendirmeye alınmıştır. Şehit/Gazi yakını olduğunu belgelendiremeyen adayların işlemlerine, puanlarına % 10 eklenmeden devam edilecektir. Bu durumda, puanları taban puanların altında kalan adayların tercihleri sonlandırılacaktır.

9. Adayların başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları, getirecekleri belgeler üzerinden kontrol edilecektir. Adayların başvuru şartlarını taşımadıkları veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edildiğinde, temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsun işlemleri iptal edilecektir.

10. Sınav merkezine cep telefonu ve diğer elektronik cihazlar ile girilmeyecek, nizamiyede belirtilen yerlere teslim edilecektir.

11. Adayların e-Devlet şifrelerini bilmeleri, gerektiğinde kullanılması açısından önemlidir.

12. Kara Harp Okulu Komutanlığında sınavlar süresince adaylara su ve kumanya verilecektir.

13. Millî Savunma Bakanlığı Personel Temin Daire Başkanlığının sevk ettiği hastanelerin dışında adaylar hakkında düzenlenen sağlık raporları kabul edilmeyecektir. Adayların temin faaliyeti sonucunda sevk edildikleri hastanelerden sağlık raporu almaları gerekmektedir.

14. Bu duyuru tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca posta veya telefon ile sınav tarihi tebliğ edilmeyecektir.

15. Yurtlarla ilgili bilgiler ayrıca duyurulacaktır.

16. "Duyuruya İlişkin Dosyalar" kısmından,

  • 2024 MSÜ Başvuru Kılavuzuna,
  • Taban Puanlara,
  • Getirilmesi Gereken Belgelere,
  • Kara Harp Okulu ulaşım bilgilerine ulaşabilirsiniz.

 

2023 YILI MSÜ KARA, HAVA, DENİZ HARP OKULU TABAN PUANLARI

Harp okulları kadın adaylar için;

  • Hava Harp Okulu (HHO) Sayısal Taban Puanı: 374,18652
  • Kara Harp Okulu, Deniz Harp Okulu, Sahil Güvenlik Komutanlığı (KHO, DHO, SG) Sayısal Taban Puanı: 367,57148
  • Kara Harp Okulu (KHO) Eşit Ağırlık Taban Puanı: 370,37408

Harp okulları erkek adaylar için;

  • Hava Harp Okulu (HHO) Sayısal Taban Puanı: 349,02781
  • Kara Harp Okulu, Deniz Harp Okulu, Sahil Güvenlik Komutanlığı (KHO, DHO, SG) Sayısal Taban Puanı: 302,22057
  • Kara Harp Okulu (KHO) Eşit Ağırlık Taban Puanı: 307,32495
  • Kara Harp Okulu (KHO) Sözel Taban Puanı: 332,65076

2023 YILI MSÜ ASTSUBAY MYO PUANLARI

  • KMYO,HMYO,DMYO,SG MYO Genel Puan Türü: 274,90949
  • BANDO MYO (Güzel Sanatlar ve Konservatuar) Genel Puan Türü: 132,67153
  • BANDO MYO (İlk Tercihi Bando Olan) Genel Puan Türü: 201,24828
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin