Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumuyla ilgili raporunu güncelledi.
Buna göre ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Bilecik, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Siirt çevreleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Çankırı ve Sivas çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.
Marmara'nın kuzeyi ile Karadeniz kıyılarında pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu’nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda toz taşınımı bekleniyor.
SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR
Öte yandan baharın gelmesiyle birlikte montlar, kazaklar kaldırıldı ancak sıcak hava artacak beklentisi içinde olanlara kötü haber geldi.
Hava Forum hesabından yapılan paylaşımda kışlıkların kaldırılması gerektiği belirtildi ve mayıs ayında da mont giyileceği haberi verildi.
Yapılan paylaşımda ayrıca "28-29 Nisan ve 2-4 Mayıs tarihlerinde İstanbul'a soğuk hava dalgası bekleniyor. Gece sıcaklıkları 5 derecelere inecek. Rüzgar üşütecek..." denildi.
Kötü Haberi Duyurdu Mayıs Ayının İlk Haftası Türkiye'ye Giriş YapıyorEditörün Seçtikleri