Zulmün gölgesinde 11. cuma. İsrail polisi Mescid-i Aksa'ya girişlere izin vermedi, Filistinlilere yine gaz bombası ile müdahale etti

İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'ya yönelik engellemeleri sürüyor. İsrail Hamas çatışmasının ardından 11. cumada da görüntü değişmedi.  İsrail polisi, cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyen Filistinlilere gaz bombalarıyla müdahale etti. TOMA'lardan Filistinlilere tazyikli pis su sıkıldı.

Google Haberlere Abone ol
Zulmün gölgesinde 11. cuma. İsrail polisi Mescid-i Aksa'ya girişlere izin vermedi, Filistinlilere yine gaz bombası ile müdahale etti

Mescid-i Aksa'nın da bulunduğu Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki sokakları demir bariyerlerle kapatan İsrail güçleri, sabah saatlerinden itibaren Filistinli gençlerin hatta zaman zaman yaşlı Filistinlilerin de Aksa'ya girişine izin vermedi.

Mescid-i Aksa'ya alınmayan Filistinliler, cuma namazını Aksa'nın çevresindeki mahallelerde kılmak için toplandı.

İsrail polisi, cuma namazı için Mescid-i Aksa yakınındaki Vadi el-Cevz Mahallesi'nde toplanan yüzlerce Filistinliye müdahale etti.

GAZ BOMBASI ATILDI, TOMA'DAN PİS SU SIKILDI

İsrail güçleri, Filistinlilere yoğun gaz bombası ile saldırırken Filistinli gençler ise çevrede ateş yakarak polise karşı koydu.

Atılan gaz bombalarından bir Filistinlinin aracının camına isabet ederek araçta hasar oluşturdu.

Ayrıca İsrail güçleri, Filistinli kalabalığa TOMA'dan tazyikli pis su sıktı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin