Yılın ilk güneş tutulması 8 Nisan'da olacak. Sadece Amerika kıtasından izlenebilecek

Bu yılın ilk Güneş tutulması olan 8 Nisan'daki olay, sadece Amerika kıtasından izlenebilecek. Meksika, ABD'nin doğu bölgeleri ve güneydoğu Kanada'dan gözlemlenebilecek olan bu tutulma, yıl içinde gerçekleşecek olan iki Güneş tutulmasından ilki olacak.

Google Haberlere Abone ol
Yılın ilk güneş tutulması 8 Nisan'da olacak. Sadece Amerika kıtasından izlenebilecek

Güneş tutulmalarının yanı sıra 2024'te gökyüzünde 2 Ay tutulması, 4 süper Ay, 12 dolunay ve 10'dan fazla gök taşı yağmuru görülecek, yıl boyunca bazı gezegenler teleskop olmaksızın izlenebilecek.

euronews'teki habere göre Türkiye'den Güneş ve Ay tutulmalarından sadece biri görülebilecek, gök taşı yağmurları ve süper Aylar izlenebilecek.

Güneş Sistemi'nin ilk gezegeni Merkür, ocak ayının ilk günlerinden itibaren gökyüzünde en yüksek konumuna erişecek. 

Bu dönemde Dünya ile Güneş arasından geçecek Merkür, Türkiye'den 8 Ocak gün doğumu öncesinde hilal şeklinde izlenebilecek.

Yılın ilk dolunayı yani "Kurt Dolunayı" 25 Ocak'ta, bir sonraki dolunay da 24 Şubat'ta görülecek.

"Kar Ayı" adı da verilen dolunay, Ay'ın dünyaya en uzak mesafede (yaklaşık 405 bin kilometre) olması dolayısıyla "Mikro Ay" olarak adlandırılıyor.

Güneş tutulmaları

Ay'ın, Dünya ile Güneş arasından geçmesiyle oluşan Güneş tutulmalarının ilki 8 Nisan'da meydana gelecek. Türkiye'den gözlemlenemeyecek tam Güneş tutulması, Meksika, ABD'nin doğu bölgeleri ve güneydoğu Kanada'dan izlenebilecek.

Şili ve Arjantin'in güneyinden görülebilecek ikinci tutulma, halkalı güneş tutulması şeklinde 2 Ekim'de gerçekleşecek ve Türkiye'den izlenemeyecek.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler güneş tutulması
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin