Yaklaşıyor TARİH verildi. Günlerimiz sayılı. Kıyametin tarihini verdiler. Dünya cehenneme dönecek

Bilim insanlarının yaptığı son araştırmalara göre, gezegenimizin geleceğine dair son derece korkutucu bir bakış açısı geliştirildi. Dünyanın sonu için dikkat çekici bir tarih verildi. Sera etkisini simüle eden araştırmacılar, Dünya’mızın ‘yaşanmaz bir cehenneme’ dönüşeceğini vurguladı…

Google Haberlere Abone ol
Yaklaşıyor TARİH verildi. Günlerimiz sayılı. Kıyametin tarihini verdiler. Dünya cehenneme dönecek - Resim: 1

Yapılan son araştırmalara göre, gezegenimizin geleceğine dair korkunç bakış açısı geliştirildi. Araştırmacılar, artan sıcaklıklar hakkında ‘kontrolden çıkmış bir sera etkisi' simülasyonu yaptılar. Bu noktada ise sera etkisinin tanımını bilmek gerekiyor.

Sera etkisi, bir gezegenin atmosferinden gelen radyasyonun, gezegenin yüzeyini normalden daha yüksek bir sıcaklığa ulaştırarak ısıtması sürecine denir. Nihai iklim acil durumu, küresel sıcaklıklarda dramatik, kartopu gibi bir artış anlamına gelen 'kontrolden çıkmış bir sera etkisi'dir.

Sıcak ve su buharı bakımından zengin bir atmosferin, termal radyasyonun uzaya yayılmasını sınırladığı yerdir. Bu, gezegenin soğumasını ve yüzeyinde sıvı su bulunmasını önleyerek küresel ısınmanın artmasına neden olur.

Araştırmacılar, Dünya'nın da tıpkı komşu gezegenimiz olan Venüs gibi "yaşanmaz bir cehenneme" dönüşebileceğini söylüyor.

İşte ayrıntılar…