Uzaylılar var mı? Pentagon'a göre tarihi kayıtlar bu varlığı doğrulamıyor

ABD Savunma Bakanlığı, "tanımlanamayan anormal fenomen" olarak adlandırdığı ve hükümetin gözlemlediği "tanımlanamayan uçan cisimlerle" ilgili yeni bir rapor paylaştı. Ancak raporda, tarihi kayıtların uzaylı varlığına dair kanıtlar içermediği vurgulanarak, ABD hükümetinin ve özel firmaların iddia edilen uzaylı teknolojisini tersine mühendislikle geliştirdikleri iddiaları da reddedildi.

Google Haberlere Abone ol
Uzaylılar var mı? Pentagon'a göre tarihi kayıtlar bu varlığı doğrulamıyor

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), hükümetin "tanımlanamayan anormal fenomen" (UAP) olarak adlandırdığı "tanımlanamayan uçan cisim"lere (UFO) dair 1945'ten bu yana elde edilen verileri incelediği raporunda, UFO'lar ve uzaylıların varlığına işaret eden delillere rastlanmadığını bildirdi.

ekonomim.com'daki habere göre Pentagon'a bağlı Tüm Alanlarda Anomali Çözüm Ofisi (AARO), ABD'de 1945 yılından itibaren yürütülen UAP soruşturmalarının derlendiği bir rapor yayımladı.

Raporda, "Tüm gizlilik seviyelerinde yapılan incelemeler, çoğunlukla sıradan cisimler ve doğa olaylarının yanlış algılanması sonucunda UFO ihbarı yapıldığını göstermiştir." ifadesi kullanıldı.

Tarihi kayıtların, uzaylıların varlığına ilişkin kanıtlar içermediği belirtilen raporda, ABD hükümetinin ve özel firmaların uzaylılara ait olduğu ortaya atılan teknolojiyi tersine mühendislikle geliştirdikleri yönündeki iddialar da reddedildi.

UFO'lar ve uzaylıların varlığına işaret eden delillere rastlanmadığı kaydedilen raporda, konu üzerine çok sayıda kitap, film, internet ve sosyal medya içeriği bulunmasının kamuoyunu etkileyerek toplumun bazı kesimlerinde UAP'nin varlığına olan inancı artırdığı bildirildi.

Pentagon, Kongrenin hazırlanmasını talep ettiği raporun güncel UAP ihbarlarının değerlendirildiği ikinci cildinin de hazırlık sürecinde olduğunu belirtti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler pentagon uzaylı rapor
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin