Usame Bin Ladin'den sonraki en tehlikeli isimdi. El Kaide'nin Yemen kolu lideri Halid el Batarfi öldü

ABD'nin başına 5 milyon dolar koyduğu ve Usame Bin Ladin'den sonra en tehlikeli isim olarak bilinen El Kaide'nin Yemen kolu lideri Halid Batarfi öldü

Google Haberlere Abone ol
Usame Bin Ladin'den sonraki en tehlikeli isimdi. El Kaide'nin Yemen kolu lideri Halid el Batarfi öldü

EuroNews'in haberine göre; El Kaide'nin Yemen kolu lideri Halid Batarfi'nin öldüğü bildirildi. ABD'nin başına 5 milyon dolar ödül koyduğu ve Usame Bin Ladin'in ölümünün ardından hala faaliyet gösteren grubun 'en tehlikeli kolu' olarak görülen AQAP'ın lideri olan Batarfi'nin ölüm neden henüz bilinmiyor. El Kaide, Batarfi'nin beyaz bir kefene sarılı fotoğrafını yayınladı.
Yıllarca kaldığı cezaevinden bir baskınla kaçmayı başaran Batarfi, Yemen'deki iç savaşa rağmen ülkenin yönetiminde dolaylı olarak etkin rol aldı.

Usame Bin Ladin'den sonraki en tehlikeli isimdi. El Kaide'nin Yemen kolu lideri Halid el Batarfi öldü

AQAP, gerek Amerikan insansız hava aracı (İHA) saldırıları gerekse Yemen'deki iç savaş nedeniyle nispeten zayıflama hissedilse de Usame bin Ladin'in ölümünün ardından hala faaliyet gösteren grubun 'en tehlikeli kolu' olarak görülüyordu.

KEFENLİ FOTOĞRAFI YAYINLANDI

El Kaide, Batarfi'nin beyaz bir kefene ve siyah-beyaz el Kaide bayrağına fotoğrafı videosunu yayınladı.

Militanlar el Batarfi'nin ölüm nedenine ilişkin herhangi bir ayrıntı vermezken, yüzünde de belirgin bir travma izine rastlanmadı. El Batarfi'nin 40'lı yaşların başında olduğu sanılıyor.

Usame Bin Ladin'den sonraki en tehlikeli isimdi. El Kaide'nin Yemen kolu lideri Halid el Batarfi öldü - Resim : 2

ÖRGÜTÜN YENİ LİDERİ AÇIKLANDI

Örgütten yapılan duyuruda Saad bin Atıf el Evlaki'nin liderliği devralacağı açıklandı.
Washington'ın başına 6 milyon dolar ödül koyduğu el Evlaki'nin "ABD ve müttefiklerine karşı alenen saldırı çağrısı yaptığı" biliniyor.

El Kaide'nin Yemen kolu, Paris'te 2015'te Fransız hiciv dergisi Charlie Hebdo'yu hedef alan ölümcül saldırının sorumluluğunu da üstlenmişti.

BM tahminlerine göre örgütün toplam gücü üç ila dört bin aktif savaşçı ve pasif üyeden oluşuyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin