Ukrayna savaş yorgunu. Zelensky Rusya ile süren savaşın sonlanması için İsviçre'den barış zirvesi düzenlemesini talep etti

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Davos zirvesi için İsviçre'de bulunurken, dünya liderlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek üst düzey bir barış zirvesi düzenlenmesi talebinde bulundu. Ukraynalı lider, düzenlenecek olan zirveye Rusya'nın katılımı için ise davet göndermedi.

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna savaş yorgunu. Zelensky Rusya ile süren savaşın sonlanması için İsviçre'den barış zirvesi düzenlemesini talep etti

Rusya'nın Ukrayna işgali ikinci yılını doldurmasına günler kala Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, İsviçre'den barış zirvesi düzenlemesini talep etti. 

euronews'teki habere göre Ukraynalı lider, Dünya Ekonomik Forumu yıllık toplantısına gitmeden önce Bern ziyareti sırasında İsviçre Devlet Başkanı Viola Amherd ile görüştü.

Zelensky, görüşmelerin ardından düzenlediği basın toplantısında, "Yarından itibaren ekiplerimiz İsviçre'de küresel barış zirvesi düzenlemek için hazırlıklara başlıyor." dedi.

Zelensky, Rusya'nın zirveye davet edilip edilmeyeceğine yönelik sorusuna, "Egemenliğimize ve toprak bütünlüğümüze saygı duyan tüm dünya ülkelerine kapımız açık. Dolayısıyla kimi davet ettiğimiz konusunda sonuca varabilirsiniz." ifadeleriyle cevap verdi.

Çin'in de katılması istenilen zirvenin ne zaman yapılabileceğine ilişkin herhangi bir tarih belirtilmedi.

İsviçre Devlet Başkanı Amherd ise  "Mümkün olduğu kadar çok ülkenin katıldığı, geniş çapta desteklenen bir zirve yapmak istiyoruz." diyerek talebe olumlu yaklaştı.

Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı Şubat ayında üçüncü yılına girecek ve Moskova son haftalarda Ukrayna'ya yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırdı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin