Ukrayna açıkladı: Rusya, başkent Kiev'in yanı sıra 4 bölgeye yoğun füze saldırısı düzenledi

Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev'in yanı sıra Mikolayiv, Harkiv, Dnipropetrovsk ve Lviv bölgelerine yoğun füze saldırısı gerçekleştirdiği bildirildi. Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada füze saldırıları sonucunda 4 kişinin hayatını kaybettiğini çok sayıda kişinin ise yaralandığını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna açıkladı: Rusya, başkent Kiev'in yanı sıra 4 bölgeye yoğun füze saldırısı düzenledi

Kiev Şehri Askeri İdare Başkanı Sergey Popko, idarenin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'nın yıl başından bu yana üçüncü kez Kiev'e füze saldırısı gerçekleştirdiğini belirtti.

Hava saldırı alarmının yaklaşık 3 saat sürdüğüne işaret eden Popko, Rus ordusunun saldırıda X-101/Х-555/Х-55 seyir füzelerini kullandığını aktardı.

Popko, füzelerin farklı yönlerden birkaç dalga halinde başkenti vurduğunu kaydederek, "İlk belirlemelere göre, füze saldırısı sonucunda Golosiyiv ilçesinde çok katlı konut binasında ve servis istasyonunda yangın çıktı. Otomobiller yandı, elektrik hatları hasar gördü." ifadesini kullandı.

Ukrayna açıkladı: Rusya, başkent Kiev'in yanı sıra 4 bölgeye yoğun füze saldırısı düzenledi

4 ÖLÜ, 35 YARALI

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, Rusya'nın bugün başkente gerçekleştirdiği füze saldırıları sonucunda 4 kişinin öldüğünü, en az 35 kişinin yaralandığını bildirdi.

Kliçko, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rus ordusunun Kiev'in Golosiyiv ilçesindeki 18 katlı bir apartmana füze ile saldırması sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Vitaliy Kliçko, Golosiyiv'de 32, bir diğer saldırı sonucu Dnipro ilçesinde ise 3 kişi olmak üzere toplam 35 kişinin de yaralandığını ifade etti.

Öte yandan, Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klimenko, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bugün Rus ordusunun başkent Kiev'in yanı sıra Mikolayiv, Harkiv, Dnipropetrovsk ve Lviv bölgelerine yoğun füze saldırısı gerçekleştirdiğini belirtti.

RUSYA'YA AİT 44 HAVA HEDEFİ VURULDU

Bu arada, Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamada, Rusya’nın bugün Ukrayna’ya 20 “Şahed” model insansız hava aracı, Х-101/Х-555/Х-55 tipi 29 seyir füzesi, Х-22 tipi 4 seyir füzesi, 3 "Kalibr" seyir füzesi, 3 İskender-M balistik füze ve 5 S-300 güdümlü füze olmak üzere toplam 64 hava aracı kullanarak saldırdığı belirtildi.

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin