Trump'ın ifadeleri tepki çekmişti. ABD ordusu NATO ittifakını sürdürme sorumlulukları olduğunu açıkladı

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Charles Q. Brown, son günlerdeki NATO üzerine yapılan tartışmaların, ABD'nin güvenilirliğini tehlikeye attığını ifade ederek, "Bu ittifakı sürdürme sorumluluğumuz var." açıklamasını yaptı. Brown, bu sözleriyle ABD'nin NATO'ya olan taahhütlerini vurgulayarak, müttefikleriyle olan ilişkilerin önemini vurguladı. Eski ABD Başkanı Trump, bazı NATO müttefiklerine yönelik herhangi bir Rus saldırısını engellememe tehdidinde bulunmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Trump'ın ifadeleri tepki çekmişti. ABD ordusu NATO ittifakını sürdürme sorumlulukları olduğunu açıkladı

Brown, NBC'ye yaptığı açıklamada, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, finansal yükümlülüklerini yerine getirmeyen NATO üyesi ülkelere yönelik açıklamasıyla başlayan tartışmaları değerlendirdi.

NATO üyelerinin güçlü bir ittifak oluşturduğunu kaydeden Brown, "Bu ittifakı sürdürme sorumluluğumuz var. ABD'nin güvenilirliği her bir müttefikimiz açısından tehlikede ve ABD liderliğine hala ihtiyaç duyuluyor, isteniyor ve izleniyor." şeklinde konuştu.

Brown, ABD'nin NATO müttefikliği konusundaki tutumunun kararlı, ilettikleri ve karşıdan aldıkları mesajın da bu olduğunu kaydetti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, South Carolina eyaletinde yaptığı konuşmada, başkan olduğu dönemde NATO'ya finansal yükümlülüklerini yerine getirmeyen müttefiklere yönelik herhangi bir Rus saldırısını engellememe tehdidinde bulunduğunu belirtmişti.

Trump'ın bu sözlerine, başta Başkan Joe Biden olmak üzere NATO üyesi Avrupalı siyasiler tepki göstermişti.

Kaynak: A.A
Etiketler ABD nato donald trump
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin