Tesla umduğunu bulamadı. Ekonomik araçlar başka bahara kaldı. İşten çıkarmalar gündemde

Tesla, dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticilerinden biri olarak bilinirken, son dönemde şirketin yüzleri güldürmeyen gelişmelerle karşı karşıya olduğu belirtiliyor. Şirket, araç teslimatlarında 2020'den bu yana ilk defa bir düşüş yaşadı ve bu durum, işten çıkarma gibi önlemlerin gündeme gelmesine neden olabilir.

Google Haberlere Abone ol
Tesla umduğunu bulamadı. Ekonomik araçlar başka bahara kaldı. İşten çıkarmalar gündemde

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticilerinden Tesla‘da son dönemlerde yüzler pek gülmüyor. Zira şirket, yıllık olarak araç teslimatlarında 2020’den bu yana ilk defa düşüş bildirdi. Buna göre Tesla, işten çıkarma yoluna gidecek gibi görünüyor.

shiftdelete.net'teki habere göre seçen sene Tesla, elektrikli araç sektöründeki liderliğini en büyük rakibi olan Çinli BYD‘ye kaptırdı. BYD, 3.02 milyon araç üreterek büyük bir başarıya imza attı. Tesla ise 1.81 milyon üretimle geride kaldı. Elon Musk’ın CEO koltuğunda oturduğu şirket, BYD ile birlikte birçok Çinli üreticinin fiyat rekabeti karşısında zorlu bir dönemden de geçti. Bu nedenle ciddi bir gerileme yaşadı.

Tesla, dört senenin ardından ilk kez yıllık olarak daha az araç sattı. Bu da yatırımcıların şirkete olan güvenini etkiledi. Görünen firma, gerileme yaşadığı için küçülmeye gidiyor. Öyle ki Tesla, global iş gücünün yüzde 10’dan fazlasını işten çıkarmayı planlıyor. Bu, toplam 140 bin 473 çalışandan en az 14 bin kişinin işini kaybetmesi anlamına geliyor.

İşten çıkarmanın Tesla‘nın hangi birimlerini etkileyeceği şimdilik bilinmiyor. Şirket CEO’su Elon Musk böyle bir karar aldıkları için üzgün olduklarını ancak bunun yapılması gerektiğini ifade etti. Ünlü iş insanı, böylelikle şirketin daha sıkı, yenilikçi olacağını ve büyüyeceğini düşünüyor.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler tesla araç otomobil
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin