Termometreler -43'e kadar düştü. İsveç'te kar esareti. Yaklaşık bin aracın içinde mahsur kalanlar saatler sonra kurtarıldı

İskandinavya ülkesi İsveç'te yoğun kar yağışı sonucu 1.000 araç içinde mahsur kalan insanların tahliyesi gerçekleştirildi. İsveç'in kuzeyindeki bir meteoroloji istasyonunda -43.6°C'ye kadar düşen sıcaklıklar kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol
Termometreler -43'e kadar düştü. İsveç'te kar esareti. Yaklaşık bin aracın içinde mahsur kalanlar saatler sonra kurtarıldı

İsveç'te yoğun kar yağışı sonucu 1.000 araç içinde mahsur kalan insanların tahliyesi gerçekleştirildi.

BBC'deki habere göre kurtarma ekipleri, İsveç'in Skane bölgesinde ana E22 yolunda mahsur kalan insanları kurtarmak için gece boyunca çalıştı. Çoğu mahsur kalan kişi tahliye edildi ve araçlarına geri dönmesi söylendi.

Kış sıcaklıklarının düştüğü bir ortamda seyahat kaosu yaşanırken, İsveç, Finlandiya, Norveç ve Danimarka'da aşırı soğuk hava ve kar fırtınaları yaşandı. İsveç'in kuzeyindeki bir meteoroloji istasyonunda -43.6°C'ye kadar düşen sıcaklıklar kaydedildi.

Kurtarma ekipleri, Perşembe sabahı itibariyle araçlarıyla seyahat eden herkesin tahliye edildiğini ve sadece kamyon sürücülerinin araçlarında kaldığını duyurdu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler kar araç
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin