Son Dakika... Rusya'da katliam. Konser salonundaki saldırıda onlarca ölü ve yaralı var. Saldırıyı DAEŞ üstlendi

Rusya Federal Güvenlik Kurumu FSB, Moskova'daki bir konser salonunda kimliği belirsiz kişilerce yapılan silahlı saldırı sonucu en az 40 kişinin öldüğünü ve 100'den fazla kişinin yaralandığını bildirdi. Saldırının ardından olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Rusya'da katliam. Konser salonundaki saldırıda onlarca ölü ve yaralı var. Saldırıyı DAEŞ üstlendi

Rus yetkililerin "terör saldırısı" olarak tanımladığı saldırı Crocus Belediye Salonu'nda yapıldı.

Olay yerinden gelen görüntülerde kamuflajlı kıyafetler giyen dört kişinin kişinin otomatik silahlarla içeride ateş açtığı görülüyor.

BBC'deki habere göre salon dışından paylaşılan görüntülerde binada büyük bir yangın çıktığı anlaşılıyor.

Tass haber ajansı, salonda halen siviller olduğunu bildiriyor. Bu sivillerin salonun çatısında yer aldığı da aktarıldı.

Crocus Belediye Salonu’nda bulunanlar Rus medyasına olayla ilgili tanıklıklarını anlattı.

Vitaly adlı bir görgü tanığı konser salonunda “teröristlerin insanlara ateş açtığını” ve sonrasında da molotof kokteyli attıklarını söyledi.

Aynı kişi her şeyin yanmaya başlaması sonrası, acil çıkışa yöneldiklerini ancak burada kilitli bir kapıya rastlamaları sonrası bodrum katında kurtarılmayı beklediklerini kaydetti.

İsmini vermek istemeyen bir kişi daha çocukların da aralarında olduğu grupların kaçışı sırasında ezilmeler olduğunu aktardı.

Bir başka görü tanığı da saldırı sırasında anne ve babaların çocuklarıyla birlikte bir balo dansı yarışmasına katıldığını bildirdi.

Görgü tanığı "Yarışmada çocuklar ve gençler vardı. İnsanlar içeri girdi ve sonra saldırı başladı. İzdiham oldu. Çocuklar balo kıyafetleriyle dışarı kaçıyordu" dedi.

Bu arada, Rus medyası da konser salonunda Picnic adlı bir grubun konseri için 6200 bilet satıldığını bildirdi.

ZAKHAROVA: CANAVARCA BİR SUÇ

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova da , uluslararası topluma saldırıyı kınamaları çağırısında bulundu ve "canavarca bir suç" diye tanımladı.

Ria Novosti'ye göre, üst düzey bir Rus parlamenter, Moskova'nın konser salonundaki tüm saldırganları ve arkasındakileri bulup, cezalandıracağını söyledi.

SALDIRIYI DAEŞ ÜSTLENDİ

Sosyal medya hesaplarından açıklama yapan DAEŞ terör örgütü saldırıyı üstlendi. 

ABD VATANDAŞLARINI UYARMIŞTI

Beyaz Saray'dan silahlı saldırı görüntülerinin korkutucu olduğu açıklanırken, Moskova'da yaşayan Amerikalıların bulundukları yerde kalmaları ifade edildi. ABD’nin Rusya Büyükelçiliği, 7 Mart’ta Moskova’daki vatandaşlarına konser alanları da dahil olmak üzere kalabalık alanlardan uzak durmaları uyarısında bulunmuştu.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Moskova saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada henüz saldırının ayrıntıları hakkında bilgi veremeyeceğini ve Ukrayna'nın ya da Ukraynalıların olaya karıştığına dair herhangi bir kanıtın olmadığını söyledi.

Saldırıyla ilgili Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan da "Tüm dünya Moskova'daki saldırıyı kınamalı" açıklaması yapıldı. Bakanlık, ABD'nin terör saldırısıyla ilgili bilgisi varsa Moskova'ya iletmesi gerektiğini de ifade etti.

İnterfax haber ajansına göre konser salonu yakınlarında ikinci bir patlama meydana geldi. Patlama sonrası Moskova'daki havalimanlarında güvenlik önlemlerinin sıkılaştırıldığı söylendi. 

Moskova'da hafta sonu yapılacak tüm toplu etkinlikler iptal edildi. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin