Son Dakika... Rishi Sunak'tan erken seçim açıklaması. İngiltere 4 Temmuz'da sandık başına gidiyor

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, ülkede genel seçimlerin 4 Temmuz'da yapılacağını duyurdu. Ülkede seçimler genellikle her beş yılda bir gerçekleştiriliyor. Bu seçimler, parlamentonun Avam Kamarası üyelerini belirlemek için yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Rishi Sunak'tan erken seçim açıklaması. İngiltere 4 Temmuz'da sandık başına gidiyor

İngiltere'de 2025 yılının Ocak ayında gerçekleşmesi beklenen seçimler 6 ay erkene alındı.

Başbakanlık konutunun önünde açıklama yapan Sunak, İngiltere Kralı ile konuştuğunu ve erken seçim kararı aldığını belirtti.

İngiltere ekonomisinin dengeli şekilde ilerlediğini söyleyen Sunak, ekonominin bozulmaması için çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Küresel istikrarsızlığa vurgu yapan Sunak, belirsizliği ortadan kaldırmayı amaçladıklarını vurguladı ve her oy için savaşacağını sözlerine ekledi.

PARLAMENTO 30 MAYIS'TA FESHEDİLECEK

4 Temmuz'da gerçekleşecek seçim öncesi parlamento 24 Mayıs'ta tatile girecek. 30 Mayıs'ta ise feshedilecek. Seçim sonrası yeni parlamento, 17 Temmuz'da göreve başlayacak.

İngiltere genel seçimleri, parlamentonun Avam Kamarası üyelerini belirlemek için yapılır. Seçimler genellikle her beş yılda bir gerçekleştirilir.

Seçmenler, bölgesel temsilcilerini oylar. Büyük partiler arasında Muhafazakar Parti, İşçi Partisi ve Liberal Demokratlar yer alır. Sonuçlar hükümetin oluşumunu belirler.

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin