Son Dakika... Küçük çocuğa cinsel istismar rezaleti ifşa oldu. Cumhurbaşkanı istifa etti. Katalin Novak'ın af skandalı ülkeyi ayağa kaldırmıştı

Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, devlet okulunda yaşanan cinsel istismarı örtbas etmekten hüküm giyen bir müdür yardımcısını affettiğinin ortaya çıkmasının ardından istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Küçük çocuğa cinsel istismar rezaleti ifşa oldu. Cumhurbaşkanı istifa etti. Katalin Novak'ın af skandalı ülkeyi ayağa kaldırmıştı

Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, çocuklara yönelik bir cinsel istismar davasında suç ortağı olarak hüküm giyen eski bir çocuk yurdu yöneticisini cumhurbaşkanlığı affıyla serbest bıraktığının ortaya çıkmasının ardından istifa etmesi yönünde baskı altına alınmıştı..

Tartışmalar, Orban'ın yakın müttefiki olan Novak'ın, geçen yıl nisan ayında Papa Francis'in ziyareti öncesinde, devlet tarafından işletilen bir çocuk yurdunun eski müdür yardımcısını affetmesi üzerine başladı.

Hakkında af kararı çıkarılan kişi, 2004-2016 yılları arasında en az 10 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu için sekiz yıl hapis cezasına çarptırılan kurum müdürünün cinsel istismarının örtbas edilmesine yardımcı olduğu gerekçesiyle 2018 yılında üç yıldan fazla süreli hapis cezasına çarptırılmıştı.

Novak salı günü düzenlediği basın toplantısında "Benim başkanlığım döneminde, bu vakada olduğu gibi pedofiller için af çıkarılmamıştır ve çıkarılmayacaktır." dedi.

Ancak ülkedeki muhalefet partileri, bir dönem aileden sorumlu bakan olarak görev yapan Novak'ı istifaya çağırdı.

Halkın da tepkisini dile getirmesi ise Novak istifa etmek zorunda kaldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin