Son Dakika... Joe Biden 'Ne yanıt verileceğini kararlaştırdık' demişti. ABD, Irak ve Suriye'de hava saldırısı düzenledi

ABC Haber Kanalı, ABD'nin, ülkelerinden üç askerinin öldüğü saldırıya karşılık olarak Irak ve Suriye'ye hava saldırısı başlattığını bildirdi. Hava saldırısında, İran destekli grupların hedef alındığı belirtildi. Joe Biden asker kayıpları sonrası misillemede bulunacaklarını söylemişti.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Joe Biden 'Ne yanıt verileceğini kararlaştırdık' demişti. ABD, Irak ve Suriye'de hava saldırısı düzenledi
Arşiv

Suriye'nin Deyrizor bölgesinde Meyadin ilçesi çevresindeki İran destekli silahlı grupları hedef alan hava saldırıları düzenlendi.

Saldırılarda İran destekli güçlere ait 11 hedef vurulurken, 6 İran yanlısı savaşçının öldüğü bildirildi.

CENTCOM'dan yapılan hem Suriye hem Irak'ta açıklamada 85'ten fazla noktanın hedef alındığı belirtildi. 

NE OLMUŞTU?

Ürdün'ün kuzeydoğusundaki ABD'ye ait bir askeri üsse insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu 3 ABD askerinin hayatını kaybettiği, çok sayıda askerin de yaralandığı bildirildi.

ABD Başkanı Joe Biden, saldırının Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini açıklarken, Başkan Yardımcısı Kamala Harris, "Terörizmle mücadeleye devam edeceğiz ve tüm sorumlulardan hesap soracağız." ifadesini kullandı.

Öte yandan ABD'li Cumhuriyetçi senatörler İran'a sert tepki göstererek, Biden hükümetinden Tahran'ı hedef almaları gerektiğini söylemişti. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin