Son Dakika... Irak'ta ABD üssü yakınında silahlı drone düşürüldü

Kuzey Irak'ta, ABD üssüne yakın bir bölgede bir silahlı drone'un düşürüldüğü bildirildi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden (IKBY) henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Irak'ta ABD üssü yakınında silahlı drone düşürüldü
Arşiv

Yerel medyada güvenlik kaynaklarına dayandırılan haberlere göre, Erbil Uluslararası Havalimanı yakınlarındaki koalisyon üssünü hedef alan bomba yüklü İHA'nın düşürüldüğü kaydedildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden (IKBY) konuya ilişkin henüz bir resmi açıklama yapılmadı.

IKBY Güvenlik Konseyi'nin açıklamasında, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun 15 Ocak saat 23.30'da Erbil'deki birçok sivil yerleşim birimine çok sayıda balistik füzelerle gerçekleştirdiği saldırılarda 4 sivilin hayatını kaybettiği, 6 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

 BUGÜN SURİYE'DE DE HEDEF OLMUŞTU

Suriye'nin Haseke iline bağlı Kamışlı ilçesinde, İran destekli gruplar gece geç saatlerde ABD güçlerinin konuşlu bulunduğu Himo üssüne roket saldırısı düzenledi. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, saldırı sonrasında ölü veya yaralı olup olmadığı henüz belirlenemedi.

ABD yetkilileri tarafından saldırıya ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken, bölgedeki çatışmaların tırmanış gösterdiği bir dönemde gerçekleşen bu saldırı, bölgedeki gerilimi artırabilir.

Haseke ve Deryrizor'da ABD üslerine yönelik roket ve kamikaze İHA saldırıları, yılbaşından bu yana artış gösteriyor. Fırat Nehri'nin doğusundaki Deyrizor'da PKK/YPG kontrolünde olan bölgelerle, il merkezi ve diğer kırsal bölgelerde Suriye ordusu ve İran destekli grupların hakimiyeti arasındaki gerilim devam ediyor.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler ABD drone erbil
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin