Son Dakika... İnternet sistemine siber saldırı düzenlenmişti. İran Petrol Bakanı Ovci'den açıklama

İran Petrol Bakanı Cevad Ovci, akaryakıt istasyonlarında kullanılan internet sistemine İsrail’in siber saldırı düzenlediğini doğruladı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... İnternet sistemine siber saldırı düzenlenmişti. İran Petrol Bakanı Ovci'den açıklama
AA

İran Petrol Bakanı Cevad Ovci, Tahran'daki Şeriati Caddesi'ndeki bir benzin istasyonunda basın açıklaması yaptı.

İranlı Bakan, Siyonist ve ABD'li düşmanların diğer cephelerde darbe aldıkları için bu yolla halkı zorluk ve meşakkate sokmak istediklerini kaydetti.

Açıklamalarına devam eden Bakan Ovci, bu komplonun ivedilikle sona erdirileceğini belirtti.

ÇÖZÜLMESİ PLANLANIYOR

Benzer bir siber saldırının geçtiğimiz yıllarda da meydana geldiğini belirten Ovci, bazı benzin istasyonlarının manuel olarak faaliyet gösterdiğini ve sorunun birkaç saat içinde çözülmesinin amaçlandığını söyledi.

İran Pasif Savunma Kurumu, ülke genelinde akaryakıt istasyonlarında kullanılan internet sistemine siber saldırı düzenlendiği iddiasını teyit etmediğini açıklamıştı.

İsrail ordu radyosu ise İsrailli bilgisayar korsanlarının İran'daki yakıt tedarik sistemine siber saldırı düzenlediğini duyurmuştu.

İran Petrol Bakanlığı açıklamasında da halktan sorun giderilene dek acil olmadıkça akaryakıt istasyonlarına gitmemeleri talep edilmişti.

Petrol Bakan Yardımcısı Celil Salari, problemin benzin istasyonlarının yüzde 60'ında meydana geldiği, istasyonların çevrim dışı olarak manuel hizmet verdiğini belirtmişti.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin