Son Dakika... Fransa Başbakanı Elisabeth Borne istifa etti

Geçtiğimiz sene göreve gelen Fransa Başbakanı Elisabeth Borne istifa etti. Halk, artan yaşam maliyetleri ve göç akışının kontrol edilememesi nedeniyle hükümetlere karşı hoşnutsuzluk içinde.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Fransa Başbakanı Elisabeth Borne istifa etti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elisabeth Borne'nun halefi için adayını henüz açıklamadı.

France24'teki habere göre Macron ve hükümeti, 2022 seçimlerine kısa bir süre kala parlamentodaki çoğunluğunu kaybetmesi nedeniyle yasaları geçirmekte zorlanıyor. Son bir yılda emeklilik sistemi ve göçmenlik yasaları gibi tartışmalı reformlar siyasi krizlere yol açtı.

Bu değişiklik ayrıca Avrupa Parlamentosu seçimlerine beş ay kala gerçekleşiyor ve Avrupa karşıtı partilerin kazançlar elde etmesi bekleniyor. Halk, artan yaşam maliyetleri ve göç akışının kontrol edilememesi nedeniyle hükümetlere karşı hoşnutsuzluk içinde.

Kamuoyu yoklamaları, Macron'un partisinin AB seçimleri için aşırı sağcı lider Marine Le Pen'in gerisinde olduğunu gösteriyor. Macron'un yeni bir siyasi girişimde bulunacağına dair beklentiler artıyor. Potansiyel adaylar arasında Eğitim Bakanı Gabriel Attal ve Savunma Bakanı Sebastien Lecornu gibi genç isimler bulunuyor.

Maliye Bakanı Bruno Le Maire ve eski tarım bakanı Julien Denormandie de seçenekler arasında yer alıyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin