Saldırılar aralıksız sürüyor. Öldürülen Filistinlilerin sayısı 24 bin 448'e, yaralı sayısı da 61 bin 504'e yükseldi

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı 24 bin 448'e, yaralı sayısı da 61 bin 504'e yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
Saldırılar aralıksız sürüyor. Öldürülen Filistinlilerin sayısı 24 bin 448'e, yaralı sayısı da 61 bin 504'e yükseldi

Birleşmiş Milletlerin en üst yargı organı olan Uluslararası Adalet Divanında soykırım suçlamasıyla yargılanan İsrail, Gazze’deki katliamlarına devam ediyor.

Gazze Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son 24 saat içinde 163 kişinin İsrail saldırılarında yaşamını yitirdiği ve 305 kişinin de yaralandığı belirtildi. Böylece İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 24 bin 448’e, yaralananların sayısının ise 61 bin 504’e ulaştı.

Bu arada İsrail ordusuna ait tank ve buldozerler, Gazze Şeridi’nin Han Yunus kentinde Nasır Hastanesi çevresindeki kabristanı tahrip etti. Mezarlıkta çok sayıda kabrin yıkıldığı ve bazı cenazelerin ortaya saçıldığı görüldü.

NETANYAHU: SALDIRILAR 2025'TE DE SÜREBİLİR

İsrail'in Kanal 12 televizyonunun haberine göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi yakınlarındaki Biru's Sebi'de üst düzey güvenlik yetkililerinin yanı sıra yerel yetkililerin de katıldığı toplantıda konuştu. Toplantıda Netanyahu'nun "mevcut değerlendirmeye göre İsrail'in Gazze'ye saldırılarının gelecek yıl da devam edebileceğini" söylediği aktarıldı. Habere göre toplantıdaki yerel yetkililer Netanyahu'ya, güvenlik endişeleri nedeniyle yaşadıkları bölgeyi terk eden İsraillilerin çoğunun sınır bölgelerine geri dönmek istemediğini iletti.

İsrail'in Kanal 13 televizyonunun haberine göre ise Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant ile yaptığı özel görüşmede, "Gazze'de üç aydan fazla süren saldırılar sonucunda elde edilen kazanımların, yönetim ve bölgenin güvenliğine ilişkin bir planın bulunmaması nedeniyle kaybedilebileceğini" söyledi. Haberde, Halevi'nin "Savaşta şimdiye kadar elde edilen kazanımların erozyona uğramasıyla karşı karşıyayız çünkü ertesi gün için hiçbir strateji oluşturulmadı" ifadelerini kullandığı aktarıldı.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, 1 Ocak'ta yaptığı açıklamada, Gazze'ye saldırıların 2024 boyunca devam etmesini beklediklerini söylemişti.

Hagari, bazı yedek askerlerin "gelecek operasyonlar öncesinde yeniden enerji kazanmalarına olanak sağlamak için" yılın ilk haftasından itibaren Gazze'yi terk edeceklerini bildirmişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin