Rusya’dan Suriye’deki yeni yönetime ilk ziyaret

Rusya ile Suriye ilişkilerinde flaş gelişmeler yaşanıyor. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov’un bu hafta Şam’da Suriye’nin yeni yöneticileriyle bir araya geleceği öne sürüldü. Beşar Esad’ın devrilmesinden sonra Moskova’nın Suriye’deki yeni yönetimle ilk teması olacak.

Google Haberlere Abone ol
Rusya’dan Suriye’deki yeni yönetime ilk ziyaret

Suriye'de Heyet Tahrir Şam (HTŞ) öncülüğündeki cihatçı grupların başkent Şam'ın kontrolünü ele geçirmesinin ve Beşar Esad ülkeyi terk ederek Rusya'ya sığınmıştı.

Bu gelişmelerin ardından dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Reuters haber ajansı, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov'un bu hafta Şam'da Suriye'nin yeni yönetimi ile görüşeceğini öne sürdü.

RUSYA'DAN SURİYE'YE İLK ZİYARET

Reuters'ın iki Suriyeli kaynağa dayandırdığı haberde, Esad yönetiminin yıkıldığı 8 Aralık 2024 tarihinden bu yana Rusya'dan ülkeye yapılacak ilk ziyaret olacağı belirtildi.

İki kaynağın Bogdanov'un yapacağı görüşmeler ve ziyaretin ne kadar süreceği konusunda detaylı bilgi vermediği aktarılan haberde, Rus yetkililerin de konu hakkında henüz yorum yapmadığı belirtildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin