Rusya ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi gerginliği tırmanıyor. Moskova bazı GKRY yetkililerinin girişine kısıtlama getirdi

Rusya Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin belirli yetkililere yönelik giriş kısıtlamalarını duyurdu. Aynı zamanda, Rus gazetesi Rossiyskaya Gazeta muhabiri Aleksandr Gasyuk'un 5 Ekim 2023 tarihinde Lefkoşa'da gözaltına alınmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Rusya ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi gerginliği tırmanıyor. Moskova bazı GKRY yetkililerinin girişine kısıtlama getirdi

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Lefkoşa'da, bir Rus gazeteci ile Rusya'nın büyükelçiliğindeki çalışanına yönelik "kışkırtıcı" eylemlerde bulunulduğu belirtildi.

Bunun kabul edilemez olduğu vurgulanan açıklamada, bu nedenle Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Moskova Büyükelçisi'nin bakanlığa çağrıldığı aktarıldı.

Açıklamada, "Büyükelçiye karşılık olarak alınan önlemler hakkında bilgi verildi. Bu kışkırtıcı olayda yer alan Kıbrıs yetkililerine, Rusya'ya giriş yasağı getirildi." ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) gözaltına alınan Rus gazeteci Aleksandr Gasyuk, sivil kıyafetli Rum polisinin kendisini adeta kaçırır gibi geçen ekim ayında gözaltına aldığını söyledi.

Rossiyskaya Gazeta muhabiri Gasyuk, GKRY'de sınır dışı edilip başkent Moskova'ya döndükten sonra gözaltına alınmasıyla ilgili olayın detaylarını gazetesine anlattı.

Eylülde geçici oturma ve çalışma izinlerinin "güvenlik" nedeniyle iptal edildiğine dair bildirim aldığını aktaran Gasyuk, herhangi bir gerekçe gösterilmeden GKRY'yi terk etmesinin istendiğini dile getirmişti.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin