Rusya Ukrayna'da füzeli katliam yaptı: 5’i çocuk 11 kişi hayatını kaybetti

Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki Pokrovsk kentine düzenlediği füzeli saldırıda 5’i çocuk 11 kişi hayatını kaybetti. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, 24 Şubat 2022 tarihinde Rusya devlet başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'da "özel bir askerî operasyon" ilan etmesiyle başladı.

Google Haberlere Abone ol
Rusya Ukrayna'da füzeli katliam yaptı: 5’i çocuk 11 kişi hayatını kaybetti
Sosyal Medya

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 682 gündür devam ediyor. Rusya bugün Ukrayna’ya füze saldırısı düzenledi.

Donetsk Bölge Valisi Vadym Filashkin yaptığı açıklamada, Donestk bölgesinde yer alan Pokrovsk kentine düzenlenen saldırıda 5 ‘i çocuk 11 kişinin hayatını kaybettiğini duyururken, “Saldırıların sonuçları şimdilik bu” ifadelerini kullandı.

RUSYA 2022'DE KOMŞUSU UKRAYNA'YI İŞGAL ETMEYE BAŞLAMIŞTI

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, 2014 yılında başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı dahilinde yaşanan anlaşmazlıklar sonrası 24 Şubat 2022 tarihinde Rusya devlet başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'da "özel bir askerî operasyon" ilan etmesiyle başladı.

 İşgal her iki taraftan on binlerce kişinin ölümüyle sonuçlandı ve Avrupa'nın İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana yaşadığı en büyük mülteci krizine neden oldu.

Mayıs ayı sonuna kadar tahminî 8 milyon insan ülke içinde yer değiştirdi ve 3 Ekim 2022 itibarıyla 7,6 milyon Ukraynalı da ülkeyi terk etti. İşgalden sonraki beş hafta içinde Rusya, 1917 Ekim Devrimi'nden bu yana en büyük göçünü verdi. İşgal ayrıca küresel çapta gıda kıtlığına neden oldu

Kaynak: İHA
Etiketler rusya ukrayna füze
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin