Rus muhalif lider Alexei Navalny hapishanede ölmüştü: Avukatı 'kamu düzenini bozma' suçlamasıyla gözaltına alındı

Rus muhalif lider Alexei Navalny'nin avukatı Vasily Dubkov, Moskova'da "kamu düzenini bozma" suçlamasıyla gözaltına alındı. Navalny'nin cezaevinde hayatını kaybetmesinden sonra Dubkov'un tutuklanması, Rusya'da siyasi muhalefetle ilgili endişeleri artırıyor.

Google Haberlere Abone ol
Rus muhalif lider Alexei Navalny hapishanede ölmüştü: Avukatı 'kamu düzenini bozma' suçlamasıyla gözaltına alındı

Rusya’da tutuklu bulunduğu cezaevinde 16 Şubat’ta hayatını kaybeden muhalif lider Alexei Navalny'nin avukatı Vasily Dubkov, Rusya’nın başkenti Moskova’da gözaltına alındı.

Rus basınında yer alan haberlerde, Dubkov’un, Moskova’ya bağlı Şçerbinka kentindeki polis merkezine götürüldüğü aktarılarak, “Kamu düzenini bozma” suçlamasıyla gözaltında alındığı belirtildi.

Rusya İçişleri Bakanlığı tarafından Dubkov’un gözaltına alındığı doğrulanmazken, Dubkov’un polisteki ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilebileceği kaydedildi.

Dubkov’un Navalny’nin cesedini teşhis için Salekhard’a giden annesi Lyudmila Navalnaya’ya eşlik ettiği aktarıldı.

NAVALNY HAKKINDA

Aleksey Anatolyeviç Navalny 2009 yılından itibaren Rusya'da ve Rus ve uluslararası medyada yolsuzluk ve Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı olarak ünlenmiştir.

Navalnıy, The Wall Street Journal tarafından "Vladimir Putin'in en çok korktuğu adam" olarak tanımlanmıştır. Putin doğrudan Navalny'den ismiyle bahsetmekten kaçınmaktadır.

Navalny, Rusya Muhalefet Koordinasyon Konseyi üyesi, İlerleme Partisi'nin lideri ve Yolsuzlukla Mücadele Vakfı'nın (FBK) kurucusudur.

2020'de Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin