Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa ve NATO ile ilgili açıklamalarda bulundu.
"HİSTERİYE YOL AÇTILAR"
Avrupa'daki elitlerin Rusya ile savaşın yakın olduğunu söyleyerek histeriye yol açtığını söyleyen Vladimir Putin, Rusya'nın NATO'ya saldıracağına inanmanın ise imkansız olduğunu dile getirdi.
AVRUPA'YI SORUMLU TUTTU
Vladimir Putin, Avrupa'yı Ukrayna'da barışın sağlanamamasından sorumlu tuttu.
Putin "Eğer biri askeri alanda rekabet etmek istiyorsa, Rusya hızlı şekilde yanıt verdiğini birden çok kez kanıtladı." derken "Rusya, provoke edilmemeli. Zayıflık kabul edilemez." diye konuştu.
Rusya Devlet Başkanı, Almanya'nın güçlü bir ordu kuracağına dair yapılan açıklamaları takip ettiklerini söyledi.
"TÜNELİN SONU IŞIK"
ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu'da barışı sağlama konusundaki adımlarına da değinen Putin, tünelin sonunda ışığın görünebileceğini söyledi.
Putin, ABD ile ilişkilerin tamamen düzelmesini istediklerini belirtirken, iki ülke arasındaki büyük farklar olduğunu ancak büyük devletler arasında böyle farkların olmasının normal olduğunu söyledi.
"PROBLEM VAR AMA DAHA İYİSİ YOK"
Putin, Birleşmiş Milletlerin (BM) işlevselliğine dair yaptığı yorumda ise "BM'nin işleyişi konusunda pek çok problem var ancak daha iyisi de yok." dedi.
Putin açıklamasında "Ben bir imparator değilim. Seçilmiş bir başkanım." dedi.
Öte yandan Putin, Vladimir Trump'ın Gazze planına ilişkin açıklamalarda bulundu.
"DESTEK VERMEYE HAZIRIZ"
Gazze'deki durumu korkunç olarak nitelendiren Putin, Rusya'nın Donald Trump'ın girişimine destek vermeye hazır olduğunu belirtti. Donald Trump'ın planına dâhil olması beklenen eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'ın tecrübeli bir politikacı olduğunu söyleyen Putin, Filistin Ulusal Yönetimi'nin Gazze'nin yönetimini üstlenmesinin daha iyi olacağını dile getirdi.
Putin, ABD ile ilişkilerin tamamen düzelmesini istediklerini belirtirken, iki ülke arasındaki farklar olduğunu ancak büyük devletler arasında böyle farkların olmasının normal olduğunu söyledi.
Hamas ile temas halinde olduklarını dile getiren Rus Lider, "Gazze'deki yönetimi Mahmut Abbas Hükümetinin ele alması daha iyi olur" dedi.