Putin büyük saldırıya mı hazırlanıyor? 3. Dünya Savaşı tehlikesi... Ürküten rapor ortaya çıktı. Türkiye de tehdit altında

24 Şubat 2022 tarihinde Putin'in Ukrayna'da "özel bir askeri operasyon" ilan etmesiyle Rusya-Ukrayna arasındaki savaş alevlendi. Savaş tüm dünyayı etkiledi. Bu savaş sürerken Alman istihbaratının dehşete düşüren bir raporu ortaya çıktı. Bu rapora göre Türkiye de tehdit altında...

Google Haberlere Abone ol
Putin büyük saldırıya mı hazırlanıyor? 3. Dünya Savaşı tehlikesi... Ürküten rapor ortaya çıktı. Türkiye de tehdit altında

Bu hafta sandık başına giden Rusya'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin büyük bir farkla 5. kez seçimden zaferle çıktı. Putin ile ilgili endişe yaratan bir istihbarat raporu yayınlandı.

Alman istihbaratının hazırladığı kapsamlı raporda Rusya'nın 2026 gibi görece erken bir tarihte NATO'ya savaş açabileceği belilrtildi. Olası bir savaşın 2026'da başlayabileceği aktarılırken Rusya'nın silah üretim sürecine odaklandığı ve bunun da savaşı tetikleyebileceği kaydedildi.

Raporda, Rusya'nın iki yıl içerisinde Avrupa'ya yönelik bir saldırısının "artık göz ardı edilemeyeceği" sonucuna varıldı. NATO'nun da benzer bir endişe taşıdığı aktarılırken, Rusya ile sıcak çatışmaya girilmesinin ise istenmediğine vurgu yapıldı.

Uzun süredir Ukrayna ile savaş içerisinde olan Rusya'da bu hafta seçim süreci Putin karşıtı gösterilerle devam ederken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da askeri operasyon göndermesi yapması tansiyonu yükseltmişti.

Türkiye'de bir NATO üyesi olarak ve Rusya ile yakın ilişkileri ile böyle bir saldırı veya savaş durumunda yaşananlardan en çok etkilenme ihtimali olan ülkelerin başında geliyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin