Parlamentoda casus yazılım paniği. Üyelerin telefonlarında bulundu

Avrupa Parlamentosu üyeleri casus yazlım nedeniyle paniğe kapıldı. Vekillerin telefonlarında zararlı yazılım olduğu belirlendi. AP Sözcü Vekili Delphine Colard, olayı teyit etti ve uyarılarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Parlamentoda casus yazılım paniği. Üyelerin telefonlarında bulundu

Avrupa Parlamentosu (AP) Güvenlik ve Savunma Alt Komitesinin (SEDE) 2 üyesinin kişisel telefonlarında casus yazılım belirlendi. AP Sözcü Vekili Delphine Colard, Komite üyelerinin siber güvenliğini sağlamak için gerçekleştirilen taramalarda SEDE'nin 2 üyesinin kişisel telefonlarında casus yazılım bulunduğunu teyit etti.

Colard, "Söz konusu jeopolitik bağlamda ve SEDE tarafından takip edilen dosyaların niteliği göz önüne alındığında, bu alt komite üyelerinin ve çalışmalarını destekleyen personelin cihazlarına özel bir dikkat gösterilmektedir." ifadesini kullandı.

Casus yazılım saldırılarının arkasında kimin olduğuna dair bilgi vermeyen Colard, "Faaliyetin doğası gereği AP'nin güvenliği, siber güvenlik konuları veya bu özel prosedürde kullanılan araçlar hakkında daha fazla yorum yapmıyoruz." açıklamasında bulundu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin