Pakistan'daki sel ve yıldırım felaketinde ölü sayısı giderek artıyor!

Pakistan'daki şiddetli sel ve yıldırım felaketinde can kaybı 87'ye yükseldi. Son olarak 82 yaralının bilgisi verildiği felakette yardım çalışmaların hızlandırılacağı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Pakistan'daki sel ve yıldırım felaketinde ölü sayısı giderek artıyor!

Şiddetli yağışların hız kesmediği Pakistan'da sel felaketi ve yıldırım düşmesi sonucu yaşanan can kaybı giderek artıyor. Sel ve yıldırımlar yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı 87'ye, yaralı sayısı 82 oldu.

Ulusal Afet Yönetim Ajansı (NDMA) tarafından yapılan açıklamada, hayatını kaybedenlerin sayısının 87'ye, yaralı sayısının 82'ye yükseldiği açıklandı. Can kayıplarının 36'sının kuzeybatıdaki Hayber Pakhtunkhwa eyaletinde kayda geçtiği, 53 kişinin de yaralandığı bilgisi verildi.

Pakistan'daki sel ve yıldırım felaketinde ölü sayısı giderek artıyor!

Doğudaki Pencap eyaletinde ise 25 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaşandığı, güneybatıdaki Belucistan eyaletinde 15 kişinin yaşamını yitirdiği, 10 kişinin yaralandığı ifade edildi. Pakistan’ın kontrolündeki Keşmir'de ise 11 can kaybının yaşandığı, 11 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Pakistan'daki sel ve yıldırım felaketinde ölü sayısı giderek artıyor! - Resim : 2

"YARDIM ÇALIŞMALARININ HIZLANDIRILACAK"

Yağışlar nedeniyle ülke genelinde 2 bin 715 evin kısmen hasar gördüğü ya da tamamen yıkıldığı aktarıldı. Şiddetli yağış ve fırtınanın etkisini sürdüreceği Pakistan'da, yağışların ülkenin birçok bölgesinde ani su baskınlarına yol açabileceği uyarısı yapıldı.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif şiddetli yağıştan etkilenen bölgelerdeki yardım faaliyetlerinin ve yağış nedeniyle kapanan yolların açılması için çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin