Orta Doğu'daki üssünde üç askeri ölmüştü. ABD'nin vereceği tepki merak ediliyordu. Biden: Orta Doğu'da daha geniş bir savaşa ihtiyacımız yok

ABD Başkanı Biden, Amerikan üssüne saldırıya nasıl karşılık verecekleri hakkında "Orta Doğu'da daha geniş bir savaşa ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum, bunun peşinde değiliz" dedi. Biden, saldırıdan İran'ın sorumlu olduğunu da söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Orta Doğu'daki üssünde üç askeri ölmüştü. ABD'nin vereceği tepki merak ediliyordu. Biden: Orta Doğu'da daha geniş bir savaşa ihtiyacımız yok
Arşiv

ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün'deki ABD üssüne saldırıya bir karşılık verip vermeyeceklerine dair bir soruya, "Orta Doğu'da daha geniş bir savaşa ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum, bunun peşinde değiliz" yanıtını verdi.

BIDEN İRAN'I SORUMLU TUTTU

Joe Biden, ABD üssüne saldırıya nasıl karşılık vereceğine karar verip vermediği sorusuna ise 'evet' karşılığı verdi. Biden, İran'ın saldırıdan sorumlu olup olmadığı yönündeki bir soruya ise, "Saldırıları gerçekleştirenlere silah sağlamaları anlamında onları sorumlu tutuyorum." cevabını verdi.

ABD MERKEZ KUVVETLER KOMUTANLIĞI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığınca (CENTCOM) yapılan yazılı açıklamada Ürdün'ün kuzeydoğusunda tek yönlü yapılan insansız hava aracı saldırısı sonucu 3 ABD askerinin öldüğü, 34 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Kaynak: A.A
Etiketler ABD orta doğu ürdün
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin