Orta Doğu'daki çatışmalar hız kesmiyor. Gazze'de Şifa Hastanesi'ne yoğun saldırılar bir haftayı geride bıraktı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, Şifa Hastanesi ve çevresinde bulunan binalara yönelik saldırılarını 9 gündür sürdürüyor. Binlerce hasta ve yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı bu bölgelere yapılan saldırılar, bölgedeki insani krizi daha da derinleştiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Orta Doğu'daki çatışmalar hız kesmiyor. Gazze'de Şifa Hastanesi'ne yoğun saldırılar bir haftayı geride bıraktı

İsrail Şifa Hastanesi yerleşkesini hala kuşatma altında tutuyor. Hastanede savaş suçu işleyen İsrail askerleri, hastane yerleşkesi içerisinde 350, hastane dışında ise 150 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, binaların tepesine yerleştirdiği keskin nişancılar ve insansız hava araçlarıyla (İHA) güneye göç etmek için evlerinden ayrılan sivillere ateş açıyor.

Saldırı alanını Gazze kentinin batısındaki eş-Şati Mülteci Kampı sınırlarına kadar genişleten İsrail ordusu, kent genelinde Filistinlilere yönelik alıkoyma eylemlerini artırdı.

Görgü tanıkları, İsrail ordusunun Şifa Hastanesi'nin olduğu bölgede tarama operasyon alanını genişlettiğini, bölgedeki binaları bombaladığını ve ateşe vererek yaktığını söyledi.

Bölgedeki vatandaşlara yönelik alıkoyma operasyonlarının genişletildiğini vurgulayan görgü tanıkları, İsrail güçlerinin birkaç saat önce "Şeyhe" ve "Ebu Huseyre" isimli ailelerin evlerini bombalayarak onlarca sivili öldürdüğünü, sağlık ekiplerinin bölgeye ulaşmakta zorluk çektiğini aktardı.

Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin hedefleri bombaladıktan sonra aralıksız ateş açtığını, dolayısıyla yıkılan evlerin enkazında kalan cansız bedenlerin çıkarılamadığını, ambulansların saldırı noktalarına ulaşmasının da mümkün olmadığını kaydetti.

Şifa Hastanesi'ne yakın bölgeden Gazze Şeridi'nin güneyine gelen görgü tanıkları, bir haftadan fazla süredir Gazze kentinin batısındaki bölgede bomba ve silah seslerinin kesintisiz devam ettiğini, İsrail ordusunun saldırılarında ölen onlarca insanın cansız bedeninin sokak ve caddelerde kaldığını belirtti.

HASTANE VE ÇEVRESİNDE YIKIM VAR

Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, İsrail'in, Şifa Hastanesi ve çevresinde yardım talep eden yaralı vatandaşların tahliyesi için uluslararası kuruluşlarla koordinasyonu kabul etmediğini söyledi. Basal, Gazze kentinin batısında yardıma muhtaç sivil vatandaş ve yaralılara ulaşamadıklarının altını çizdi.

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin