O ülkede ABD üssüne saldırı. Çok sayıda asker öldü. Gazze saldırıları sonrası bir ilk. Biden'dan ilk açıklama

Ürdün'deki ABD üssüne gece boyunca düzenlenen insansız hava aracı saldırısında üç Amerikan askerinin öldüğünü 25 askerin yaralandığı açıklandı. Bu, ABD askerlerinin Gazze savaşı başlangıcından bu yana Orta Doğu'da ilk kez düşman ateşiyle öldürüldüğü anlamına geliyor. ABD Başkanı Joe Biden'dan ilk açıklama geldi. Biden hesap soracaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
O ülkede ABD üssüne saldırı. Çok sayıda asker öldü. Gazze saldırıları sonrası bir ilk. Biden'dan ilk açıklama

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Ürdün’de Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan üsse düzenlenen dron saldırısında 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini, 25 ABD askerinin de yaralandığını duyurdu.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına karşılık olarak Orta Doğu’daki ABD üslerine yönelik saldırılar sürüyor. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, Ürdün’de Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan üsse düzenlenen dron saldırısında 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini, 25 ABD askerinin de yaralandığı duyuruldu.

ABD basınında yer alan haberlerde, söz konusu üssün adının Tower 22 olduğu ve İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana ilk kez Orta Doğu'da ABD askerlerinin öldürüldüğü ifade edildi.

Tower 22 ilk kez hedef alınırken, 7 Ekim’den bu yana Irak ve Suriye'de ABD askerlerinin bulunduğu üslere yönelik 158’den fazla saldırı düzenlendi.

BİDEN'DAN AÇIKLAMA

ABD Başkanı Joe Biden şu açıklamayı yaptı:

Bu saldırı ile ilgili gerçekleri hâlâ toplamaya devam ederken, bunun Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz.

Ve hiç şüpheniz olmasın ki, sorumlulardan, kendi seçeceğimiz zamanda ve şekilde hesap soracağız.

SALDIRIYI ÜSTLENDİLER

Saldırıyı Irak'taki İran destekli İslami Direniş Örgütü üstlendi.

CUMHURİYETÇİLER’DEN İRAN ÇAĞRISI

7 Ekim’de Gazze'deki savaşın başlangıcından bu yana Orta Doğu'da ABD ilk kez askeri kayıp verdi. Bu gelişmenin ardından ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi'nin üyesi Cumhuriyetçi Senatör Roger Wicker, Biden yönetimini İran hedeflerine ve liderlerine "doğrudan" saldırmaya çağırdı.

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ise Gazze savaşının daha geniş bir bölgesel çatışmaya yayılmasını engellemeye çalışan Biden’ın başarısız olduğunu belirterek İran hedeflerine saldırı çağrısında bulundu.

Son zamanlarda Irak ve Suriye'de ABD ve koalisyon güçlerine çok sayıda saldırı gerçekleşti ve bunlar düzinelerce yaralanmayla sonuçlandı. ABD’li üst düzey bir askeri yetkili geçen hafta gazetecilere bu sayının yaklaşık 70 olduğunu söyledi. Pentagon daha önce bunların çoğunu önemsiz olarak sınıflandırmıştı.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin