Nükleer tehlike sadece dünyayla sınırlı değil. Putin, uzaya nükleer silah yerleştirilmesine karşı olduklarını açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Uzaya nükleer silah konuşlandırılmasına daima kategorik bir şekilde karşıydık ve şimdi de karşıyız” dedi. Putin, ortak çalışmanın önemine de vurgu yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Nükleer tehlike sadece dünyayla sınırlı değil. Putin, uzaya nükleer silah yerleştirilmesine karşı olduklarını açıkladı

Rus ordusunun Ukrayna’nın Donetsk bölgesindeki Avdiyivka şehrini ele geçirmesinden sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Kremlin Sarayı’nda bir araya geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in Ukrayna birliklerine geri çekilme emri verdiği yönündeki açıklamasına cevap veren Putin, “Ukrayna birliklerine çekilme emri verdiğinde askerleri zaten kaçıyordu” dedi.

Avdiyivka kentindeki zaferin daha da genişletilmesi gerektiğini ifade eden Putin, “Bu başarının daha da geliştirilmesi gerekiyor. Bu adımların iyi hazırlanması personel, silah, teçhizat ve mühimmatla güvence altına alınması gerekiyor” dedi.

“UZAYA NÜKLEER SİLAH KONUŞLANDIRILMASINA KARŞIYIZ”

ABD basınındaki "Rusya'nın uzaya nükleer silah konuşlandırmayı planladığı" yönündeki iddialara değinen Putin, “Bizim duruşumuz açık ve şeffaftır. Uzaya nükleer silah konuşlandırılmasına daima kategorik bir şekilde karşıydık ve şimdi de karşıyız. Bu alanda var olan tüm anlaşmalara uyulmasını değil, aynı zamanda ortak çalışmaların güçlendirilmesini defalarca teklif ettik” dedi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin