Netanyahu'yu saran endişe! Tutuklanma korkusuyla rotasını değiştirdi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'ye gitmek için yola çıktı. Hakkında 124 ülke tarafından yakalama kararı olan Netanyahu'nun uçağı, yakalama kararını uygulayacak ülkelerin hava sahasına girmemek için ilginç bir rotayı izledi.

Google Haberlere Abone ol
Netanyahu'yu saran endişe! Tutuklanma korkusuyla rotasını değiştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak için ABD'ye giden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun uçağı Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) tutuklama kararı nedeniyle farklı bir rota izledi.

Netanyahu’nun, BM Genel Kurulu'na katılmak için gece saatlerinde Tel Aviv'den ABD'ye hareket ettiği bildirildi.

FRANSA HAVA SAHASINA GİRMEDİ

Netanyahu, New York'a hareketinden önce havalimanında yaptığı açıklamada, BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Filistin Devleti'ni tanıyan ülkeleri eleştiren bir konuşma yapacağını söyledi. Netanyahu, 29 Eylül'de ABD Başkanı Donald Trump ile yapacağı görüşmede de Gazze konusunda Tel Aviv'in ‘hedeflerini’ görüşeceklerini aktardı.

‘Flight Radar’ sitesindeki haritaya göre, Netanyahu'yu taşıyan uçak Avrupa üzerinden New York'a gitmek yerine Akdeniz'i boydan boya geçti. Uçağın, Yunanistan ve İtalya hava sahasını kullanarak, Fransa hava sahasına girmediği görüldü.

UÇUŞ SİNYALLERİNİ KAPATTI

Uçak bir süre uçuş sinyallerini kapattı. Flightradar kayıtlarına göre, uçak şu an takip edilemiyor. Ancak, bugün saat 13.00'a kadar takip sistemi açıktı. Netanyanu, Avrupa sınırları dışına çıkınca takip sistemlerini kapatmış görünüyor.

Netanyahu'nun normal izlemesi gereken rotasındaki ülkelerin çoğu, yakalama kararını uygulayacağını söylemişti. Fransa, bu konuda uluslararası hukuku uygulayacaklarına dair söz verdi. İrlanda, İsveç, İsviçre, İtalya ve Hollanda da kararı uygulayacağını söylemişti.

Kaynak: DHA
Etiketler ABD israil netanyahu
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin