NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg koltuğunu devrediyor. Batılı başkentler art arda destek açıkladı: Mark Rutte ismi öne çıkıyor

Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin NATO Genel Sekreterliği'ne atanması için destek artıyor. ABD ve İngiltere'nin ardından bugün Almanya ve Fransa da, Mark Rutte'nin bu göreve atanması için desteklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg koltuğunu devrediyor. Batılı başkentler art arda destek açıkladı: Mark Rutte ismi öne çıkıyor

ABD başta olmak üzere bir çok NATO üyesi ülkenin başkenti, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin NATO Genel Sekreterliği adaylığına destek açıkladı.

Deutsche Welle'deki habere göre 57 yaşındaki Rutte'nin, NATO Genel Sekreterliğini görevi Ekim ayında sona eren Jens Stoltenberg'den devralması ihtimali güçleniyor.

ART ARDA DESTEK AÇIKLADILAR

Bugün ABD ve İngiltere'den sonra Almanya ve Fransa da Mark Rutte'nin adaylığını desteklediklerini duyurdu.

ABD'li bir yetkili, "Başkan Biden, Başbakan Rutte'nin adaylığını güçlü bir şekilde destekliyor" açıklamasını yaparken, Rutte'nin NATO'nun önemi hakkında "derin bir anlayışa" sahip olduğuna dikkat çekti, "Bu kritik dönemde ittifaka iyi hizmet verecektir" dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı da adaylığına destek açıkladığı Rutte'nin savunma ve güvenlik alanında önemli birikime, NATO'da da saygınlığa sahip olduğuna işaret etti.

Benzer destek açıklamaları Berlin ve Paris'ten de geldi. 

HENÜZ MUTABAKAT YOK

NATO'da genel sekreterler 31 üye ülkenin mutabakatı ile belirleniyor. Destek açıklamayan üyelerin de ikna edilmesi gerekiyor ve genelde bu süreçler perde arkasında yürütülen çetin müzakerelere sahne oluyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin