Müslüman göçmenlerin sayısı arttı: Endonezya Devlet Başkanı artışı insan kaçakçılığına bağladı

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo son zamanlarda ülkesine çok sayıda Arakanlı Müslüman mültecinin gelmesinin sebebinin insan kaçakçılığı olabileceğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Müslüman göçmenlerin sayısı arttı: Endonezya Devlet Başkanı artışı insan kaçakçılığına bağladı
AA

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo X (Twitter) sosyal medya hesabından video yayımlayarak açıklama yaptı.

Son dönemlerde Endonezya'ya çok sayıda Arakanlı Müslüman mültecinin gelmesini değerlendirdi.

Widodo paylaşımında, bu kişilerin özellikle Açe bölgesine geldiğini söyleyerek insani yardım sağlamak için elinden geleni yaptığını, uluslararası kuruluşlarla da temas halinde olduklarını kaydetti.

KAÇAKÇILIK İHTİMALİ SORUŞTURMADA

Başkan Widodo göçmen akınının arkasında insan kaçakçılarının olduğu ihtimalinin soruşturulduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği verilerine göre, geçen ay bin 200'den fazla Arakanlı Müslüman, Açe'ye ulaştı.

BUSİTLER VE MÜSLÜMANLAR ÇATIŞTI

Arakan'da 2012 yılında Budistler ve Müslümanlar arasında çıkan çatışmalarda çoğu Müslüman binlerce kişi katledilmiş, yüzlerce ev ve iş yeri ateşe verilmişti.

Arakan'daki sınır karakollarına 25 Ağustos 2017'de düzenlenen eş zamanlı saldırıları gerekçe gösteren Myanmar ordusu ve Budist milliyetçiler, kitlesel şiddet eylemleri başlatmıştı.

Uluslararası insan hakları kuruluşları tarafından yayımlanan uydu görüntüleriyle yüzlerce köyün yok edildiğini kanıtladı.

BM ve uluslararası insan hakları örgütleri, Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddeti "etnik temizlik" ya da "soykırım" olarak adlandırdı.

 

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin