Moskova'da konser salonuna düzenlenen terör saldırısında ölü ve yaralı sayısı artıyor. Kremlin duyurdu. Saldırıyı gerçekleştiren 4 terörist dahil 11 kişi yakalandı. Saldırganların fotoğraf ve kimlik bilgileri paylaşıldı

Rusya’nın başkenti Moskova bölgesindeki Crocus Konser Salonu’nda dün akşam düzenlenen terör saldırısında can kaybı artıyor. Rusya Soruşturma Komitesi can kaybının 133'e yükseldiğini duyurdu. Terör saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen saldırganların fotoğraf ve kimlik bilgileri paylaşıldı. Kremlin saldırıyı gerçekleştiren 4 terörist dahil 11 kişinin yakalandığını bildirdi. Moskova, saldırganların Ukrayna ile temaslarının bulunduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Moskova'da konser salonuna düzenlenen terör saldırısında ölü ve yaralı sayısı artıyor. Kremlin duyurdu. Saldırıyı gerçekleştiren 4 terörist dahil 11  kişi yakalandı. Saldırganların fotoğraf ve kimlik bilgileri paylaşıldı

Rusya’nın başkenti Moskova bölgesindeki Crocus Konser Salonu’nda dün akşam düzenlenen terör saldırısında can kaybı artıyor. 

Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova’daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 133’e yükseldiğini duyurdu. Komite can kaybının daha da artabileceğini bildirdi. 

 Rusya Devlet Başkanı Putin  24 Mart tarihini ulusal yas ilan ettiğini açıkladı. Putin saldırıyla ilgili Ukrayna'yı suçladı. Rusya Devlet Başkanı Putin, saldırganların Ukrayna tarafından sınırı geçmeleri için pencere hazırlandığını söyledi. 

 

Moskova'da konser salonuna düzenlenen terör saldırısında ölü ve yaralı sayısı artıyor. Kremlin duyurdu. Saldırıyı gerçekleştiren 4 terörist dahil 11  kişi yakalandı. Saldırganların fotoğraf ve kimlik bilgileri paylaşıldı

Aralarında çocukların da bulunduğu 100’den fazla kişinin ise başkent Moskova’daki hastanelerde tedavi altında olduğu belirtildi.

TEDAVİ GÖRENLERİN İSİM LİSTESİ YAYINLANDI

Acil Durumlar Bakanlığı, saldırıyla birlikte başlayan yangına 130 ekibin gece boyunca müdahale ettiğini vurguladı. Moskova Bölgesi sağlık yetkilileri, yaralıların hangi hastanelerde tedavi gördüğüne dair isim listesi yayınladı.

SALDIRGANLARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Baza isimli Telegram kanalı üzerinden terör saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen saldırganların fotoğraf ve kimlik bilgileri paylaşıldı. 

Moskova'da konser salonuna düzenlenen terör saldırısında ölü ve yaralı sayısı artıyor. Kremlin duyurdu. Saldırıyı gerçekleştiren 4 terörist dahil 11  kişi yakalandı. Saldırganların fotoğraf ve kimlik bilgileri paylaşıldı - Resim : 2

Baza tarafından paylaşılan bilgilere göre saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen isimler şöyle: Nasridinov Makhmadrasul (37), Ismonov Rivozhidin (51), Safolzoda Shokhinjonn (21) ve Nazarov Rustam (29)

İsmi açıklanan zanlıların Tacikistan vatandaşı olduğu belirtilirken, Rus makamlarından kimlik bilgilerinin doğruluğu ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

11 KİŞİ YAKALANDI

Kremlin,  Putin ile görüşen FSB Direktörü Aleksandr Bortnikov, Moskova'daki terör saldırısına doğrudan karışan 4 terörist dahil 11 kişinin yakalandığını bildirdi.

"UKRAYNA İLE TEMASLARI VARDI"

Terör saldırısıyla ilgili Moskova'dan yeni açıklama geldi. Saldırıya katılan teröristlerin, Ukrayna'ya tarafıyla temaslarının bulunduğu belirtilen açıklamada "Saldırıya katılan teröristler, Ukrayna sınırına doğru kaçmaya çalıştı. Teröristler sınırı geçmeyi planladı ve Ukrayna tarafında temasları vardı" denildi. 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin