Körfez ülkeleri ile işbirliğinde kritik gelişme. Ankara ile ortak eylem planının süresi 5 yıl daha uzatıldı

Katar'da gerçekleştirilen Türkiye-Körfez İş Birliği Konseyi Yüksek Düzeyli Stratejik Diyalog Dışişleri Bakanları 6. Toplantısı'nda konuşan Genel Sekreter Casim Muhammed el-Budeyvi, Ankara ile stratejik ilişkilerin güçlü olduğunu vurguladı. El-Budeyvi, ortak eylem planının 5 yıl daha uzatılacağını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Körfez ülkeleri ile işbirliğinde kritik gelişme. Ankara ile ortak eylem planının süresi 5 yıl daha uzatıldı
Arşiv

Körfez İş Birliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Casim Muhammed el-Budeyvi, ortak eylem planının 2029'a kadar uzatılacağını söyledi.

Katar resmi ajansı QNA'ya göre Budeyvi, dün Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen Türkiye-Körfez İş Birliği Konseyi (KİK) Yüksek Düzeyli Stratejik Diyalog Dışişleri Bakanları 6. Toplantısı'nda konuştu.

Toplantının KİK ile Türkiye arasındaki iş birliğinin derinleştirilmesi ve kapsamının genişletilmesine olanak sağladığını belirten Budeyvi, şöyle konuştu:

Uluslararası ve bölgesel konularda iki taraf arasında istişare ve bölgenin güvenliği ile istikrarını artırmak için birlikte çalışma fırsatı sağlayan toplantı büyük önem taşıyor.

Toplantı, iki taraf arasındaki ortak eylem planının 2029'a kadar uzatılması konusunda anlaşmaya varılmasıyla sonuçlandı.

KİK üyesi ülkelerin liderleriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aralık 2023'te bir araya geldiğini hatırlatan Budeyvi, Türkiye-Körfez Zirvesi'nden çıkan önemli sonuçları da aktardı.

Budeyvi, zirveden çıkan sonuçların, "siyasi, güvenlik ve ekonomik koordinasyonun güçlendirilmesine katkıda bulunduğunu" vurguladı.

Kaynak: A.A
Etiketler körfez türkiye
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin