Kızıldeniz'de tansiyon düşmüyor. Avrupa Birliği bölgede askeri misyon başlattı

Avrupa Birliği (AB), Kızıldeniz'de seyrüsefer güvenliğini artırmak amacıyla askeri bir misyon başlattı. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, misyonun seyrüsefer özgürlüğünü yeniden tesis etmeye ve ticari gemiciliği korumaya yönelik önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı.

Google Haberlere Abone ol
Kızıldeniz'de tansiyon düşmüyor. Avrupa Birliği bölgede askeri misyon başlattı

Avrupa Birliği (AB), Kızıldeniz'de seyrüsefer güvenliğini sağlamaya katkıda bulunmak için askeri misyon başlattığını duyurdu.

euronews'teki habere AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Brüksel'deki AB dışişleri bakanları toplantısı sırasında Kızıldeniz'de "Aspides" isimli askeri misyonun başlatıldığını açıkladı.

Borrell, misyonun seyrüsefer özgürlüğünün yeniden sağlanmasına ve ticari gemiciliğin korunmasına katkıda bulunacağını ifade etti.

AB Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kızıldeniz’de AB deniz harekatı "Aspides" misyonu, yalnızca savunma amaçlı olacak.

Misyon, denizde "durumsal farkındalık" sağlayacak, gemilere eşlik edecek ve olası saldırılara yanıt verecek, Babu'l Mendeb Boğazı ve Hürmüz Boğazı'ndaki ana deniz iletişim hatlarının yanı sıra Kızıldeniz, Aden Körfezi, Umman Körfezi ve Basra Körfezi'ndeki uluslararası sularda aktif olacak.

AB KOMİSYONU BAŞKANI'NIN AÇIKLAMASI

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AB’nin uluslararası ortaklarıyla birlikte hareket ederek Kızıldeniz'de seyrüsefer özgürlüğünü güvence altına alacağını vurguladı.

AB Komisyonu Başkanı, bu yeni misyonun krize tepkinin ötesinde, Avrupa ​​çıkarlarını korumak için denizlerde daha güçlü bir Avrupa varlığını geliştirmek adına atılmış bir adım olduğu değerlendirmesinde bulundu..

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin