Kanlı denkleme 8 haftalık ara. Mısır ve Katar arabuluculuk yaptı. İsrail Hamas'a iki aylık ateşkes önerdi

İsrail, Gazze'de 2 aylık geçici ateşkes önerisinde bulundu. Hamas'a yönelik teklif, Mısır ve Katarlı arabulucular aracılığıyla iletildi. Bu, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Hamas'a sunduğu en uzun süreli geçici ateşkes teklifi. Çatışmalarda 25 binden fazla insan hayatını kaybetti.    

Google Haberlere Abone ol
Kanlı denkleme 8 haftalık ara. Mısır ve Katar arabuluculuk yaptı. İsrail Hamas'a iki aylık ateşkes önerdi

 İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 3 ay geride kalırken, Tel Aviv yönetiminden tüm rehinelerin serbest bırakılması karşılığında Hamas'a Gazze'de iki aylık geçici ateşkes önerisi geldi.

Teklif, Mısır ve Katarlı arabulucular aracılığıyla iletildi. 2 aylık zaman dilimi 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Hamas'a önerdiği en uzun geçici ateşkes.

Teklife göre, rehinelerin bırakılması kademeli olarak yapılacak. İlk aşamada kadınlar, 60 yaş üstü erkekler ve sağlık durumu kritik olanlar bırakılacak. İkinci aşamada da kalan rehineler ve 7 Ekim'den bu yana ölen İsrailli rehinelerin cansız bedenleri teslim edilecek. Rehinelerin bırakılmasına karşılık geçici ateşkes süresi 2 ayı bulabilecek. Teklif, bölgeden zorla gönderilen Filistinli sivillerin Gazze kentine ve Gazze Şeridi'nin kuzeyine de dönmesini içeriyor. Geçici ateşkesin uygulanması için Hamas'ın yanıtı bekleniyor.

Gazze'de çatışmalarda 25 bin 295 insan hayatını kaybetti.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin