Kan gövdeyi götürdü. Çok sayıda ölü var. Boko Haram ve DEAŞ dehşeti. Ülke diken üstünde

Nijerya'nın Zamfara eyaletinde düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti. Nijerya, son zamanlarda ülkenin farklı bölgelerinde silahlı çetelerin yanı sıra Boko Haram ve DEAŞ'ın Batı Afrika kolu ISWAP terör örgütlerinin saldırılarıyla sarsılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kan gövdeyi götürdü. Çok sayıda ölü var. Boko Haram ve DEAŞ dehşeti. Ülke diken üstünde

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Zamfara eyaletine bağlı Bungudu bölgesine gelen silahlı kişiler etrafa ateş açtı.

Saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de kaçırıldı.

Nijerya, son zamanlarda ülkenin farklı bölgelerinde silahlı çetelerin yanı sıra Boko Haram ve DEAŞ'ın Batı Afrika kolu ISWAP terör örgütlerinin saldırılarıyla karşı karşıya bulunuyor.

Nijerya'da ayrıca insan kaçırma suçunun cezası idam olmasına rağmen fidye için kaçırma olaylarına sıkça rastlanıyor.

Silahlı kişiler, genelde ülkenin kuzeyindeki köyleri, okulları ve yolcuları hedef alarak yüksek meblağlarda fidye talep ediyor.

NİJERYA HAKKINDA...

Nijerya ya da resmî adı ile Nijerya Federal Cumhuriyeti, Afrika kıtasının batısında yer alan ülkedir. Ülkenin sınır komşularını (kuzeyden saat yönünde ilerlendiğinde) Nijer, Çad, Kamerun ve Benin oluştururken, ülkenin güneyinde Gine Körfezi içerisinde yer alan Benin Körfezi yer almaktadır. Ülkenin başkenti Abuja'dır. Ülkenin ismi Nijer Nehri'nden gelmektedir. Nijer Nehri ifadesinin Tuareg dilinde karşılığı olan ghir n-igheren kelimesi nehirlerin nehri anlamına gelmekte olup, bu kelime Arapça'da Nahr al-anhur olarak Latincede ise Niger (Türkçe: siyah olan) olarak kullanılmıştır.

Kaynak: A.A
Etiketler nijerya saldırı deaş
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin