İsveç'in geleceği için kritik oylama. Macar Meclisi, 26 Şubat'ta İsveç'in NATO üyeliğini oylayacak

Macaristan Meclisi, 26 Şubat'ta İsveç'in NATO üyelik başvurusunu oylamak üzere bir araya gelecek. Başbakan Viktor Orban liderliğindeki Fidesz partisi, olumlu bir tutum sergileyerek İsveç'in NATO üyeliği lehine oy kullanacaklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İsveç'in geleceği için kritik oylama. Macar Meclisi, 26 Şubat'ta İsveç'in NATO üyeliğini oylayacak

Macaristan Parlamentosu, İsveç'in NATO'ya katılım başvurusuyla ilgili haftaya pazartesi (26 Şubat) günü bir oylama yapacak. 

euronews'teki habere göre Macaristan, 27 üyeli AB ve 31 üyeli NATO içerisinde İsveç'in adaylığına onay vermeyen tek ülke. 

Başbakan Viktor Orban'ın milliyetçi çizgideki iktidar partisi Fidesz'den üst düzey bir yetkili, Parlamento'nun, İsveç'in NATO'ya katılım başvurusunu onaylamak için pazartesi günü bir oylama yapacağını bildirdi. 

Fidesz Meclis Grup Başkanı Mate Kocsis, Meclis Başkanı'na gönderdiği bir mektupta, 26 Şubat'ta başlayacak bahar oturumunun açılışında bir oylama yapılmasını talep etti.

Kocsis mektupta, daha önce konuya dair Meclis oylamasını defalarca engelleyen Fidesz'in İsveç'in askeri ittifaka katılım başvurusunu desteklemeyi tercih edeceği bilgisini verdi. 

Fidesz'in Macar Parlamentosu'nda çoğunluğa sahip olması hasebiyle lehte oy kullanması, İsveç'in başvurusunun kabulü anlamına geliyor. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler macaristan isveç nato
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin