İstinaf mahkemesi, Sarkozy'ye verilen hapis cezasını onadı: Elektronik kelepçe takılabilir

Fransa'da bir temyiz mahkemesi, eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin 2012 seçimlerinde kampanya harcamalarını düşük gösterip sahte fatura kestirmekten suçlu bulunduğu davayı sonuca bağladı. Sarkozy hakkındaki karar değişmedi.

Google Haberlere Abone ol
İstinaf mahkemesi, Sarkozy'ye verilen hapis cezasını onadı: Elektronik kelepçe takılabilir

Fransa'nın eski cumhurbaşkanlarından Nicolas Sarkozy'nin seçim kampanyasını yasa dışı yollardan finanse etmekle suçlandığı dava sonuçlandı. Sarkozy'nin 2021'de suçlu bulunarak 1 yıl hapis cezasına çarptırılması üzerine gittiği temyiz mahkemesi, alt mahkemenin kararını bozmadı.

Buna göre Sarkozy'ye, 6 ayı tecilli olmak üzere 1 yıl hapis cezası verildi. Sarkozy hapis cezasını, ev hapsinde veya elektronik kelepçe takarak geçirebilecek. Eski cumhurbaşkanı, Paris'teki temyiz mahkemesinin kararı hakkında henüz açıklama yapmadı.

NE OLMUŞTU?

Söz konusu davada Sarkozy, Fransa'nın seçim kampanyasında partilerin yaptığı harcamaları en fazla 22,5 milyon euro ile sınırlayan yasayı ihlal etmekle suçlanıyordu. Savcılık, 2007-2012 yılları arasında cumhurbaşkanlığı yapan Sarkozy'nin, 2012'de yeniden aday olduğu ve Fransız siyasetinde daha önceden görülmemiş şekilde müsrif etkinlikler düzenlediği kampanya sürecinde, izin verilen miktarın yaklaşık iki katını harcadığına dikkat çekmişti. Buna göre Sarkozy'nin kaybettiği seçimler için 42.8 milyon euro harcanmıştı.

Sarkozy ise hakkındaki iddiaları reddetmiş, partisi Les Republicains'in (Cumhuriyetçiler - o dönemki adıyla UMP), kampanyanın gerçek maliyetini gizlemek için Bygmalion adlı halkla ilişkiler şirketinden sahte fatura aldığını reddetmişti. Bir duruşmada da, kendi kampanya ekibinin üyelerini suçlayarak "Ben bir tedarikçi seçmedim, herhangi bir fiyatın veya faturanın altına imza atmadım" demişti.

Ancak kampanya direktörü Jerome Lavrilleux, 2014’te şirketin düzenlediği mitinglerin maliyetinin düşürüldüğünü ve parti harcaması olarak faturalandırıldığını itiraf etmişt

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin