İsrail'in Gazze'deki saldırıları sürüyor. Şifa Hastanesi'ne baskında 50 Filistinli hayatını kaybetti

Gazze'deki yönetim, İsrail ordusunun Şifa Hastanesi'ne düzenlediği baskında 50 Filistinlinin öldüğünü ve 200 kişinin de rehin alındığını duyurdu. İsrail ordusu, daha önce de hastaneye İHA'lar ve ağır silahlarla saldırmıştı.

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in Gazze'deki saldırıları sürüyor. Şifa Hastanesi'ne baskında 50 Filistinli hayatını kaybetti

Hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Gazze kentindeki Şifa Hastanesi baskınına ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, "İşgalci İsrail ordusu, Gazze'deki Şifa Hastanesi ve çevresinde kanlı bir katliam gerçekleştirdi, 50 vatandaşı öldürdü ve yaklaşık 200'e yakınını da alıkoydu." denildi.

İsrail askerlerinin Şifa Hastanesi baskınında öldürdüğü kişiler arasında sivillerin, hastaların ve yerinden edilmiş kişilerin yanı sıra çocukların da bulunduğu vurgulandı.

İsrail ordusunun 50 Filistinliyi öldürdüğünü, yaklaşık 200'ünü de alıkoymasını kabul etmesinin "açık bir savaş suçu ve uluslararası hukukun açık bir ihlali" olduğu belirtildi.

Açıklamada, İsrail ordusunun Şifa Hastanesine yönelik baskınında ağır silahlar, polis köpekleri, tank, insansız hava aracı ve helikopter kullandığı aktarılarak, hastane yerleşkesindeki hastalara, yerinden edilmiş Filistinlilere ve sivillere ateş açıldığı ve bombardımana tutulduğu kaydedildi.

İsrail'in hastane baskını "kanlı katliam" olarak nitelenen ve kınanan açıklamada, baskından İsrail, ABD yönetimi ve uluslararası toplum sorumlu tutuldu.

Açıklamada, İsrail ordusunun sağlık alanını hedef alan suçlarına dikkati çekilerek, dünya ülkeleri ile uluslararası kurum ve kuruluşlara, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik ayrım yapmadan sürdürdüğü saldırılarının durdurulması için müdahale çağrısı yapıldı.

İsrail ordusu, daha önce de baskın yapıp ciddi zarar verdiği Gazze'deki Şifa Hastanesine İHA'lar ve ağır silahlarla baskın düzenlemişti.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin