İsrail'in Gazze şeridindeki saldırıları sürüyor. Kuşatma altındaki Nasser Hastanesi’nde elektrik kesildi, 3 hasta öldü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus şehrinde kuşattığı Nasser Hastanesi’nde elektrik kesintisi ve oksijen cihazlarının çalışmaması sonucu 3 hasta hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in Gazze şeridindeki saldırıları sürüyor. Kuşatma altındaki Nasser Hastanesi’nde elektrik kesildi, 3 hasta öldü

İsrail Gazze Şeridi’ne yönelik ayrım gözetmeksizin gerçekleştirdiği saldırıları sürdürüyor.

İsrail askerlerinin Gazze Şeridi’nin güneyinde bulunan Han Yunus'ta baskın gerçekleştirerek kışlaya çevirdiği Nasser Hastanesi’ndeki kriz giderek derinleşiyor.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, hastanede elektrik kesintisi ve oksijen cihazlarının çalışmaması sonucu yoğun bakımdaki 3 hastanın hayatını kaybettiği duyuruldu.

HASTANE TAMAMEN İSRAİL KONTOLÜ ALTINDA 

Açıklamada, "Hastane kompleksinin artık tamamen onların kontrolü altında olduğunu göz önünde bulundurarak İsrail işgal güçlerini hastaların ve personelin hayatından sorumlu tutuyoruz. Tüm uluslararası kuruluşlara, hastaları ve personeli kurtarmak için hızlı bir şekilde duruma müdahale etme çağrısında bulunuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca 2 iki kadının elektrik ve su olmadan "insanlık dışı" şartlarda doğum yaptığı belirtildi.

10 BİN KİŞİNİN HAYATINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, daha önce yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin, Nasır Hastanesinin kapılarına, binalarına ve avlusuna yoğun şekilde ateş açtığını ifade etmişti.

Sağlık ekiplerinin hastane bünyesindeki bir binadan diğerine hareket edemediğini belirten Kudra, açılan ateş sonucu bir kişinin öldüğünü, bazı kişilerin yaralandığını belirtmişti.

Kudra, Nasır Hastanesi'nde bulunan 300 sağlık personeli, 450 hasta ve yaralı ile 10 bin yerinden edilmiş Filistinlinin hayatından endişe duyduklarını bildirmişti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, 11 şubatta yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde kuşatma altında tuttuğu Nasır Hastanesi çevresinde yoğunlaşan çatışmalar nedeniyle hasta ve sağlık personelinin güvenliği konusunda derin endişe duyduklarını bildirmişti.

DSÖ misyonunun Nasır Hastanesi'ne ulaşmasının engellendiğini belirten Ghebreyesus, sağlık hizmetleri ve personelinin hedef olmaması yönündeki çağrılarını yinelerken, Gazze için ateşkes çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: İHA
Etiketler israil hastane ölü
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin