İsrail'den o ülkeye tehdit. Savaş başka ülkelere de mi sıçrayacak?

İsrail'in Gazze'de katliamları 7 Ekim'den beri devam ediyor. İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Hizbullah'ın İsrail sınırından çekilmemesi durumunda Lübnan'a askeri saldırı düzenleme tehdidinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İsrail'den o ülkeye tehdit. Savaş başka ülkelere de mi sıçrayacak?

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Batı Kudüs'te İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile bir araya geldi.

Görüşmede İtalya'nın İsrail'e desteklerinden ötürü teşekkür eden Katz, Roma hükümetinden hem İtalya hem Avrupa'da Hamas'a destek verenlere karşı çalışmalarını sürdürmesini talep etti.

İtalyan Bakan Tajani'yi İsrail'in "gerçek dostu" şeklinde niteleyen Katz, şu ifadeleri kullandı:

"Tajani'den, Hizbullah'ın Lübnan'ın güneyinden çekilmesi için Beyrut ile çalışmasını talep ettim. Hizbullah'ın çekilmemesi durumunda ise Lübnan devleti ağır bir darbe alır."

İtalya Dışişleri Bakanı Tajani de X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Filistin halkına insani yardımların ulaştırılması için ortak insani girişimleri artırma konusunda mutabık kaldıklarını belirtti.

Orta Doğu'da barışın tek çözüm yolunun "iki devletli çözüm" olduğunu ve bu seçeneğe destek verdiklerini aktaran Tajani, ayrıca Gazze'den 100 çocuğu İtalya'da tedavi etmeye hazır olduklarını kaydetti.

İSRAİL, HİZBULLAH'IN HAVA ÜSSÜNÜ VURDU

İsrail ordusu, Hizbullah'ın Lübnan'ın sınır bölgesindeki hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği saldırı hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada, İsrail ordusuna ait savaş uçaklarının Hizbullah'ın hava üssü olarak kullandığı bölgede askeri uçak pisti ve örgütün üsteki altyapısını hedef aldığı ifade edildi.

İsrail'e ait topçu birliklerinin Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait başka hedefleri de vurduğu kaydedildi.

Lübnan resmi ajansı NNA da geçtiği haberde, Hizbullah'a ait ülkenin güneyinde Cezzin ilçesine bağlı Kefarhunne ve Aramta köyleri arasındaki "Birket Cabbur" bölgesindeki hava üssüne yönelik saldırıya değindi.

Haberde, İsrail'in Birket Cabbur bölgesine yönelik en az 3 hava saldırısı düzenleyip 5 füze fırlattığı belirtildi.

DEMİR KUBBE'YE SALDIRI

Öte yandan Hizbullah Hareketi, Lübnan topraklarından İsrail'in sınır bölgesinde yer alan "demir kubbe" sisteminin bulunduğu noktaya 2 bombalı insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenlediklerini duyurdu.

Hizbullah, İsrail'e yönelik düzenledikleri saldırı hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada, İsrail'in Hunin Vadisi yakınlarındaki Kfar Blum yerleşim biriminde yer alan hava savunma sistemi ve demir kubbelerin yer aldığı noktanın bombalı 2 İHA ile tam isabet hedef alındığı ifade edildi.

Hizbullah bir başka açıklamasında, İsrail'e ait sınır bölgesinde yer alan Cel el Alem mevzisinin füze ile vurulduğunu aktardı.

İsrail ordusu ise yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın saldırısını doğrularken, herhangi bir can kaybı ve maddi hasarın meydana gelmediğini belirtti.

İran destekli Hizbullah, bugün İsrail işgali altında olan Şebaa Çiftlikleri'ndeki Radar askeri mevzisine füze ile saldırı düzenlediğini duyurmuştu.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana sınırda devam eden çatışmalarda 30 Lübnanlı sivil, 167 Hizbullah mensubu ile 6 İsrailli sivil ve 10 İsrail askeri öldü.

Kaynak: A.A
Etiketler lübnan israil
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin