İsrail ve Hamas arasında yeni bir ateşkes ve esir takası anlaşması mı geliyor? İsrail: Hamas'ın yanıtı arabulucu tarafından Mossad'a iletildi

İsrail Başbakanlığı Hamas ile esir takası ve ateşkes anlaşması yapılıp yapılmadığı konusunda açıklama yaptı. İsrail Başbakanlığı, Hamas'ın yeni esir takası anlaşmasına dair sunulan teklife yanıtının arabulucular tarafından Mossad'a iletildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İsrail ve Hamas arasında yeni bir ateşkes ve esir takası anlaşması mı geliyor? İsrail: Hamas'ın yanıtı arabulucu tarafından Mossad'a iletildi

İsrail Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Hamas’ın yeni esir takası anlaşmasına dair sunulan teklife verdiği yanıtın kendilerine ulaştığını belirterek, “Hamas'ın yanıtı Katarlı arabulucu tarafından Mossad'a iletildi” denildi.

İsrail ve Hamas arasında esir takası ve ateşkesi içeren anlaşmaya dair görüşmeler devam ederken, İsrail, Hamas’ın yeni esir takası anlaşmasına dair sunulan teklife verdiği yanıtın kendilerine ulaştığını doğruladı. İsrail Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Hamas'ın yanıtı Katarlı arabulucu tarafından Mossad'a iletildi. Ayrıntıları müzakerelere katılan yetkililer tarafından ayrıntılı olarak değerlendiriliyor” denildi.

Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman Al Thani, Hamas’ın İsrail ile yeni esir takası anlaşmasına dair sunulan teklife yanıt verdiğini belirterek, “Hamas'ın teklif hakkında bazı yorumları oldu ancak genel olarak olumlu olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

HAMAS OLUMLU YANIT VERMİŞTİ

Hamas tarafından yapılan yazılı açıklamada, anlaşmaya olumlu yanıt verildiği belirtilmiş, “Hamas hareketi kısa bir süre önce, hareket içinde ve direniş gruplarıyla istişareleri tamamladıktan sonra, çerçeve anlaşmasına ilişkin yanıtını Katar ve Mısır'daki kardeşlerine iletti. Kapsamlı ve eksiksiz bir ateşkes sağlanması, halkımıza yönelik saldırganlığın sona erdirilmesi, yardım, barınma ve yeniden imarın sağlanması, Gazze Şeridi üzerindeki kuşatmanın kaldırılması ve esir takasının tamamlanması için öneri olumlu bir ruhla ele alındı” ifadeleri kullanılmıştı.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin