İsrail vahşetinde bilanço ağırlaşıyor. Filistin'de ölü ve yaralı sayısı son 24 saatte arttı. Katledilen Filistinli sayısı 20 bin 424 oldu

İsrail'in saldırısı altında olan Gazze'de ölü sayısı her geçen gün güncellenmeye devam ediyor. Gazze'de son 24 saatte 166 Filistinli daha katledilirken 384 Filistinli ise yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
İsrail vahşetinde bilanço ağırlaşıyor. Filistin'de ölü ve yaralı sayısı son 24 saatte arttı. Katledilen Filistinli sayısı 20 bin 424 oldu
AA

İsrail ordusunun 7 Ekim itibarıyla Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı son 24 saatte 166 arttı.

Toplamda 20 bin 424 Filistinli hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, yazılı açıklama yaparak Gazze'deki duruma dair bilgi aktardı.

KUDRA AÇIKLADI

Son 24 saatte İsrail'in Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırılarda 166 Filistinlinin daha hayatını kaybettiğini belirten Kudra, 384 kişinin ise yaralandığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra, İsrail'in 7 Ekim itibarıyla düzenlediği saldırılarda Gazze Şeridi'nde öldürülen Filistinlilerin sayısının 20 bin 424'e, yaralananların sayısının da 54 bin 36'ya yükseldiğini duyurdu.

MÜLTECİ KAMPI'NA BASKIN

Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail güçleri, baskına öncelikle Nur Şems Mülteci Kampı'nı ablukaya alarak başladı.

İsrail ordusu, kampı çevreleyen binaların çatılarına ve karşısındaki ormanlık alana da keskin nişancılar konuşlandırarak çok sayıda Filistinlinin evine baskın düzenledi.

İsrail askerlerinin baskınıyla eş zamanlı olarak insansız hava araçları (İHA) da keşif uçuşu yaptı. Baskında, Tulkerim kenti ile Nur Şems Mülteci Kampı'nda bazı Filistinliler gözaltına alındı.

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın el-Halil, Cenin ve Nablus kentlerinde düzenlediği baskınlarda ise 8 Filistinliyi gözaltına aldı.

 

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin