İsrail uluslararası çözümü kabul etmiyor. Netanyahu'dan sonra bakanlar da 'Filistin devletinin kurulmasına izin vermeyeceğiz' dedi

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu'nun sonrasında Enerji Bakanı Eli Cohen ve Kültür ile Spor Bakanı Miki Zohar, uluslararası toplumun kabul ettiği Filistin devletinin kurulmasına karşı olduklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İsrail uluslararası çözümü kabul etmiyor. Netanyahu'dan sonra bakanlar da 'Filistin devletinin kurulmasına izin vermeyeceğiz' dedi

İsrail'in eski Dışişleri Bakanı ve mevcut Enerji Bakanı Eli Cohen, X sosyal medya platformundan paylaştığı mesajda, Filistin devletinin kurulmasının ülkesi için "tehdit" oluşturacağını savundu.

BM dahil uluslararası toplum tarafından kabul edilen iki devletli çözüm önerilerini reddettiğini belirten Cohen, "Bu, Yahudilerin öldürülmesini teşvik edecek ve İran'ın şer eksenine destek verecektir. Filistin devletinin kurulması için elimizi uzatmayacağız." ifadelerini kullandı.

Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar da X hesabından, "Filistin devletinin kurulmasına asla elimizi uzatmayacağız." mesajını paylaştı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 8 Ocak'ta X hesabından yaptığı açıklamada, bağımsız Filistin devletinin kurulmasına bağlı olduklarını ifade etmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 18 Ocak'ta düzenlediği basın toplantısında, Gazze'deki saldırılardan sonraki süreçte herhangi bir şekilde Filistin devletinin kurulmasına karşı olduğunu belirtmişti.

Netanyahu, bu tutumunu ABD yönetimine de bildirdiğini söylemişti.

ABD'nin NBC News televizyonunda yayınlanan haberde, ABD yönetiminin Netanyahu sonrası döneme hazırlandığı iddia edilmişti.

Kaynak: A.A
Etiketler israil filistin gazze
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin