İsrail savaşı yaymakta ısrarlı. Hamas Gazze'de ateşkes teklifini kabul etti. İsrail ordusu Refah operasyonuna başladı

İsrail, Hamas'ın Gazze'de ateşkes teklifini kabul etmesine rağmen Refah operasyonuna başladı. İsrail ordusu, ateşkes teklifini incelediğini duyurmuştu, ancak buna rağmen Refah'ın doğusundaki Hamas hedeflerini vurdu.

Google Haberlere Abone ol
İsrail savaşı yaymakta ısrarlı. Hamas Gazze'de ateşkes teklifini kabul etti. İsrail ordusu Refah operasyonuna başladı
Arşiv

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkenin savaş kabinesinin Refah operasyonuna devam etme kararı aldığını belirtti.

Bunun amacının rehineleri serbest bırakması için Hamas üzerindeki baskının sürdürülmesi olduğunu söyledi.

Netanyahu, Hamas'ın kabul ettiği anlaşmanın 'İsrail'in taleplerini karşılamaktan uzak' olduğunu ve İsrail'in daha fazla müzakere için bir çalışma heyeti göndereceğini söyledi

BBC'deki habere göre ateşkes teklifinin İsrail'in taleplerini karşılamadığını ve koşulları tartışmak üzere bir delegasyonun gönderileceğini ekledi.

BBC'nin Gazze muhabiri Rushdi Abualouf'a konuşan bir Filistinli yetkili, Hamas'ın bu ateşkes anlaşmasıyla "düşmanca davranmayı sonsuza dek sona erdirmeyi" kabul ettiğini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, "Bizim telkinlerimizle Hamas'ın ateşkesi kabul ettiğini açıklamasından memnuniyet duyduk. Şimdi aynı adım İsrail tarafından da atılmalıdır" yorumunda bulundu.

Hamas'ın ateşkes açıklamasının ardından Gazze'nin merkezinde yer alan El Aksa Hastanesi'nin önünde kutlamalar yapılmıştı.

Hamas'ın açıklaması öncesinde İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki Refah kentine bir saldırı planlandığını duyurmuş, Filistinli sivillere kentin doğusundaki bazı bölgeleri terk etmeleri emrini vermişti.

100 bin kişinin Han Yunus'a ve El Mavasi bölgesine yönlendirildiği bildirilmişti.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler refah israil gazze hamas
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin